ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Sportski miks

22.10.2020 Šabac dobio novu vlast - Gradonačelnik Aleksandar Pajić

Aleksandar Pajić iz Srpske napredne stranke izabran je za novog gradonačelnika Šapca, prenosi “Glas Podrinja”. Nemanja Pajić će ponovo obavljati funkciju predsednika Skuptšine Grada. Zamenik gradonačelnika biće Blaža Knežević, a zamenik predsednika Skupštine Grada dr Branko Vujković.

Aleksandar Pajić je ocenio da je danas veliki dan za Grad Šabac i da su odbranili demokratiju u Gradu. Najavio je konstituisanje organe lokalne vlasti kao prvi zadatak.

-Siguran sam da Šabac očekuju mnogo bolji dani nego do sada. Očekujemo smirivanje političke tenzije i da će Grad Šabac brzim koracima krenuti dalje. Konstituisaćemo sve organe lokalne vlasti i početi da radimo u interesu građana. Šabac je izgubio četiri meseca u političkim previranjima i dokazivanju da demokratija mora da se odbrani u Šapcu. Zadovoljan sam što sam ogromnom većinom u Skupštini Grada dobio podršku i kao gradonačelnik i za svoj tim. Videćemo šta zatičemo u Gradskoj upravi od sredstava budžeta i raditi na budžetu za 2021. godinu. Krenućemo da radimo nove projekte kojim ćemo konkurisati kod Države u ministarstvima i nadamo se velikim sredstvima za bolji život čitavog grada, rekao je Aleksandar Pajić.

Nemanja Pajić veruje da su građani priželjkivali konstitutivnu sednicu, posle dugačkih i "čudnih" izbora. Zahvalio se odbornicima što je i drugi put dobio njihovo poverenje da vodi Skupštinu Grada.

-Grad Šabac je dobio novu vlast i mislim da već od danas može da krene da normalno funkcioniše. Pošto je sv eovo jako dugo trajalo, očekujem intenzivniji rad parlamenta u narednom periodu, jer Grad šaabc očekuje rebalans budžeta i donošenje budžeta za 2021. godinu. Radujem se novom parlamentu i novim odlukama koje ćemo doneti u korist naših sugrađana. Žao mi je što svi odbornici nisu prisustvovali konstitutivnoj sednici. Očekujem da u narednom periodu nastavimo da radimo u punom kapacitetu i sa opozicijom, rekao je Nemanja Pajić.

Na današnjoj konstitutivnoj sednici potvrđeni su mandati odbornicima i izabrani su članovi Gradskog veća.

Za današnje odluke glasalo je 44 prisutna odbornika i to jednoglasno, bez odbornika Liste “Nebojša Zelenović - Šabac je naš”, zajedno sa koalicijom “Metla – Opstanak” i UDS “Prilika”, koji su održali jutros konferenciju za medije u pešačkoj zoni između Osnovnog suda i Šabačkog pozorišta, na kojoj su najavili da neće ići na sednicu Skupštine Grada. Na konferenciji je istaknuto da će čekati da svi organi završe svoj posao i sudovi da donesu presude.

-Srpska napredna stranka je sazvala svoju gradsku Skupštinu. Tolike će biti posledice svih ovih grešaka da će samo ostaviti problem građanima Šapca. Naša borba za grad u kome se živi dobro, pristojno i normalno, bez kriminala se nastavlja, bez obzira na to kakve će nezakonite odluke proisteći iz današnjih i svih drugih odluka. Ne postoji Gradska izborna komisija. Kada ne postoji GIK nema ko da završi izborni proces. Kada se ne završi izborni proces iz njega ne može da proistekne konstituisanje organa. Lažni su mandati i organi koji iz takvog glasanja proisteknu, rekao je Nebojša Zelenović.

Istakao je da rezultate izbora ne priznaju. Kako je Zelenović naveo, u pozivu stoji da se sednica Skupštine saziva zbog korone, a ne zato što je gotov izborni proces.

-Ovde ništa nije po Zakonu, od početka do kraja. Mi u tome ne želimo da učestvujemo, ali ćemo dati priliku svakoj instituciji da radi svoj posao. Postoje naši sudovi i van granica ove zemlje. Ja imam svoj posao, a videćemo šta će da se desi. Mi nismo ti koji će se tući i koji će zviždati i iznositi neistine o svojim političkim protivnicima, rekao je Nebojša Zelenović.

 

Izvor: Glas Podrinja 

https://www.glaspodrinja.rs/aktuelno/18990/sabac-dobio-novu-vlast

 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH