ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Sportski miks

13.10.2021 ДЕЧИЈА НЕДЕЉА У ПУ „СЛАВА КОВИЋ“ У БОГАТИЋУ

Као и свака, и ова Дечија недеља је прилика да деца буду у средишту друштвених настојања да буду безбедна и срећна и  да живе у подстицајном и здравом окружењу у коме могу  да остваре максимум својих потенцијала.

Предшколска установа „Слава Ковић“ у Богатићу  реализовала је програм Дечије недеље у периоду од 4. до 8. октобра 2021. године.

Под слоганом „Дете је дете да га волите и разумете“  овогодишње активности су  реализоване у свих 35 група.

С обзиром на тренутну ситуацију која условљава  сам начин живота другачији од оног на који смо навикли, планирање и реализација активности са децом усклађена је са препорукама по којима се већ дужи временски период реализује непосредан васпитно-образовни рад.

Акценат је стављен на дете, његове жеље, потребе и интересовања, на активности којима се деци омогућава да буду задовољна и срећна.

Кроз усмерене активности и радионице за подстицање дечијег самопоштовања, деци смо обезбедили услове да се упознају са својим правима и да спознају и схвате да имају право на сва дечија права.

Предшкoлски узраст, као златно доба дечијег стваралаштва, прилика је за подстицање и изражавање креативности  кроз ликовне активности „Чуј, свете, ја сам твоје дете“ , уважавајући и поштујући сам процес настајања продуката. Како бисмо показали како деца стварају и како овај свет доживљавају, дечије радове, појединачне или групне,  поставили  смо у излозима објеката у локалној заједници.

Позоришна представа „Збрка у бајкама“ позоришта  Гартел из Сремске Митровице,  реализована је током два дана:

-један дан- у централном објекту ( 3 представе) за децу од млађе до најстарије  групе и децу из објекта код Полицијске станице

-други дан -у Бадовинцима, Клењу и Белотићу.

Деца из других васпитних група на терену била су у прилици да се придруже вршњацима .

У свим васпитним групама реализоване су пригодне активности  попут наведених, уважавајући специфичности локалне заједнице у којој се групе налазе и субјекте са којима се традиционално остварује сарадња. Радо прихваћена манифестација- дечији маскенбал, реализована је у већини васпитних група. Родитељи су својом креативношћу и посвећеношћу употпунили лепоту дечијих костима, али је сама манифестација протекла без присуства родитеља и других представника, наше верне публике приликом ових активности.

Настављена је и   хуманитарна акција „Чепом до осмеха“ ( у коју је наша Установа укључена од 2017. године), у оквиру које се, прикупљањем пластичних чепова, обезбеђују  помагала за децу са инвалидитетом. Прикупљени су  пакети чепова и срећни смо да ћемо дати свој допринос осмеху некога детета.

Спортско-забавна такмичења реализована су са  децом у радној соби, дворишту или на спортском игралишту. Организоване  су физичке или спортске активности, као и физичко-музичке активности.

Активности којима би се деци омогућило реализовање активности у локалној заједници и у сарадњи са субјектима локалне заједнице сведено је на најмању меру услед постојеће пандемије.

На овај начин је  Предшколска установа „Слава Ковић“   реализовала програм у току  недеље посвећене деци, а сваки радни дан у Установи  посвећује се  стварању  што  бољих услова да расту срећна и безбрижна. Јер, за децу је добро само оно што је најбоље.

 

ПУ „Слава Ковић“ Богатић

Мирјана Савкић, дипломирани педагог

 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH