ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Sportski miks

25.10.2021 Саопштење за јавност Владана Красавца,начелника Мачванског управног округа

Саопштење кабинета начелника Мачванског управног округа преносимо у целости. Саопштење ни у појединостима ни у целости не одражава ставове медија Мачва Инфо. Мачва Инфо не сноси одговорност за  садржаје које добијамо од надлежних инстанци и објављујемо без цензуре, као саопштења у целости:

            Према подацима Кризног штаба,који се свакодневно публикују јавности   на подручју Републике Србије у порасту је број заражених,хоспитализованих,лица за прегледе у ковид амбулантама и  преминулих.Повећање новооболелих присутно је и на територији Мачванског управног округа,па се епидемиолошка ситуација погоршава.

            Влада Републике Србије је , у складу са Одлуком Кризног штаба, донела мере 16.јуна,као и измене од 17.јуна 2021.године, са којима су све  локалне самоуправе Мачванског управног округа упознате даном доношења које се  и даље примењују.

            Да би спречили даљи раст броја оболелеих  морају се свакодневно спроводити надзори и промоција вакцинације како би што пре дошли до колективног имунитета.

            Координациона комисија за инспекцијски надзор упутила је хитан допис Управним окрузима  да се спроводи појачан координисани надзор у време продуженог викенда ,од четвртка до недеље.

С тим у вези од  четвртка 21.октобра до понедељка 25.октобра појачан је  интензитет координисаних надзора републичких инспекција и комуналне инспекције/ милиције,о чему су градоначелници градова,председници општина и  руководиоци инспекцијских служби обавештени,како би се сачинио план надзора за продужени викенд.

Обавеза достављања извештаја о одржаним  манифестацијама са преко 500 људи и даље је на снази.

            Редовни надзори у примени епидемиолошких мера настављени су свакодневно,по утврђеној динамици.Без ограничења радног времена могу радити:апотеке (укључујући ветеринарске и пољопривредне апотеке); бензинске пумпе у обављању делатности продаје горива;      трговински, угоститељски и други објекати који врше доставу хране; ординације и лабораторије у којима се пружају медицинске и стоматолошке услуге и ветеринарске ординације и лабораторије и сл. и  све радње-објекти у области трговине на мало- трговинске и друге радње, продавнице.

            Координисани инспекцијски надзори усмерени су ка објектима и делатностима које су и у овој актуелној ситуацији препознате као епидемиолошки ризици и то:  угоститељски објекти;објекти  за организовање свадби и других приватних прослава;јавни превоз;објекти за организовање спортских и рекреативних догађаја и сл.; тржни центри  и малопродајни објекти;објекти туризма,концерти.

            Потребнo је обновити комуникацију  и непосредну сарадњу са надлежном полицијском управом ради ангажовања припадника МУПа, у циљу пружање подршке и безбедности у току рада свим републичким и локалним инспекторима.

            Начелници управних округа и даље су у обавези да у  сарадњи са руководиоцима санитарне инспекције и руководиоцима комуналне инспекције односно милиције,  изврше усклађивање планова рада, у односу на напред наведене приоритете надзора,на начин да људски ресурси буду рационално распоређени, сходно капацитетима.

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је у свакодневнoј комуникацији са руководиоцима републичких  инспекцијских служби и инспекцијских служби локалних самоуправа са подручја Управног округа,а у  контроле су укључени сви расположиви људски и материјални ресурси.

            Извештаји о спроведеним контролама свакодневно се  достављају Мачванском управном округу.

            Сваки инспектор у свом инспекцијском надзору је  дужан да се надзираном субјекту легитимише,чак и пре него што надзирани субјект затражи /осим у случајевима прикривене куповине /.

            Од четвртка  21.октобра до понедељка 25.октобра  контролисано је 1024  објекта,а у надзору је учествовало 103 инспекторa.Током надзора противепидемијских мера  инспектори су утврдили 14  неправилности које се односе на ограничено  радно време, личну  заштитну  опрему запослених и корона редара.За утврђене неправилности изречене су следеће мере:два  налога од по   150.000 динара;три  налога од по 30.000 динара и пет  налога од по 5.000 динара.Поднет је један захтев судији за прекршаје и изречене су две мере пражњења објеката.

            У петак 22.октобра 2021.године одржана је Пета седница Координационе комисије за инспекцијски надзор на којој је између осталог извршена анализа рада и остварени резултати Радне групе за координацију  инспекција ради примене мера на сузбијању ширења вируса Ковид-19.

Инспекцијским органима локалних самоуправа,комуналној милицији и републичким инспекцијама које су ангажоване у контролама, у суботу 23.октобра  су достављени инструкција и Уредба о допуни Уредбе Владе Републике Србије о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19,од  22.10.2021.године. 

            Од 19.марта почео је са радом ЦЕНТАР ЗА КОВИД 19 МЕРЕ.Центар се налази на интернет адреси inspektor.gov.rs Сви заинтересовани могу поставити питања.

 

            Здравствена струка и надлежни државни органи упозоравају да се ситуација погоршава.Апелује се на грађане да поштују наложене  епидемијске  мере и да се вакцинишу ,како би у што крећем року дошли до колективног имунитета.

 

                                                                                                              Кабинет начелника

                                                                                                               Владана Красавца

 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH