ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Korona virus

26.03.2020 Седма жртва коронавируса у Србији, укупно 457 заражених

Jош једна жртва Ковида-19 у Србији, укупно седам особа преминуло је од последица коронавируса. Према последњим информацијама, у Србији је потврђено укупно 457 случајева коронавируса.

16.02 – Када погледамо ове бројке, морамо бити свесни да у Србији има више вирусоноша. Ако успемо да се сви понашају како треба и да на време дијагностикујемо, онда ћемо моћи да кажемо да би крива могла да буде под контролом, додаје Тиодоровић.

15.55 – Деца, мала деца, бебе немају тежу клиничку слику, али могу да пренесу вирус. Што се тиче трудница, оне могу да оболе и имају исти ток болести. По ономе што до сада знамо, Ковид-19 нема значајно тежи ток код трудница, додаје Стевановић.

15.52 – Око 25 пацијената је тренутно на респираторима, али се здравствена стања мењају па је могуће да се тај број промени, додаје Јовановићева.

15.49 – Када је реч о узимању лекова на своју руку, докторка Јовановић каже да свако ко узима антибиотик на своју руку ризикује да када му заиста буде потребан лек неће деловати.

15.46 – Нама овог тренутка није потребан тотални карантин градова. Али ако сви не схватимо ситуацију и не будемо одговорни, доћи ћемо до тога, каже Тиодоровић.

15.37 – Деца која захтевају лечење биће смештена на педијатријском делу у болници "Драгиша Мишовић", каже Горан Стевановић, директор Инфективне клинике. Додаје да Сајам није колективни смештај, већ привремена болница.

15.34 – Ми смо размишљали о појачаним епидемиолошким мерама у Београду, Нишу и Ваљеву. Те мере не би биле негативне и дале би одређен допринос контроли, али о томе ће се мултисекторски размишљати и биће донета одлука, поручује Јовановићева.

15.29 – У Београду је потврђено 177 случајева, у Колубарском округу 42, у Нишу 40.

15.26 – Потребно је да криву што више спустимо и да тамо крајем априла и почетком маја имамо могућност да вирус можда то не може да издржи. Да ми издржимо оно што вирус неће моћи да издржи, наводи Тидоровић.

15.23 – И радно активно становништво мора да води рачуна о себи, да носи заштитну опрему и дезинфикује радни простор, додаје Тиодоровић.

15.22 – Крај ове недеље и следећа седмица биће изузетно тешке, очекујемо пораст броја умрлих и заражених. Потребно је имати гвоздену дисциплину, истиче епидемиолог Бранислав Тиодоровић.

15.15 – Директорка Института "Батут" докторка Верица Јовановић апеловала је још једном на грађане да остану у својим кућама, посебно старији суграђани и истакла да је кључ превентива како би се спречило ширење коронавируса.

15.12 – Још једна жртва коронавируса у Србији. Преминула је особа која је била хоспитализована у болници "Драгиша Мишовић".

15.04 – Још 73 случаја коронавируса у Србији, укупно 457.

14.55 – Очекује се почетак конференције на којој ће бити саопштени најновији подаци о броју заражених коронавирусом.

Од последњег извештаја, тестирани су узорци 295 особa од којих je 73 позитивнo и 222 негативнo на нови коронавирус.

У националној референтној лабораторији Института "Торлак" тестирано је укупно 1.456 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

У току ноћи преминула су два пацијента код којих је био потврђен Ковид-19. Од коронавируса у Србији преминуло укупно шест људи.

Према последњим информацијама, највише заражених је у Београду, Нишу и Ваљеву. Саветница за медије председника Србије Сузана Васиљевић изјавила да су доктори рекли да још не треба затварати та три града, а да ће та мера бити сагледана у наредна 24 сата.

Среда је била најтежи дан од почетка епидемије у Србији, пошто је потврђен 81 нови пацијент, а нажалост било је и смртног исхода.

 

Извор: www.rts.rs

 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH