ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Korona virus

07.05.2020 Влада усвојила мере које важе након укидања ванредног стања

Влада Републике Србије донела је одлуку да су сви грађани и привредници, све време трајања опасности од ширења заразне болести ковид 19, у обавези да се придржавају заштитних мера.

Обустава извођења наставе у просторијама високошколских установа, средњих и основних школа као и обустава рада тих установа на снази је све док траје опасност од ширења заразне болести ковид 19, саопштила је Влада.

Одређене образовно-васпитне активности се могу организовати у просторијама установа уз примену и поштавање свих заштитних мера.

За време боравка у парковима и на јавним површинама намењеним за рекреацију, грађани су дужни да одржавају међусобно растојање од два метра.

Послодавци који обављају делатности у области трговине на мало, услуга у области угоститељства, као и предузетници у трговинским центрима, дужни су да примене све превентивне мере у циљу сузбијања заразне болести ковид 19, наводи се у саопштењу Владе.

То подразумева ограничен број људи у истом простору, дезинфекцију објеката, употребу заштитне опреме и дезинфекционих средстава.

Приређивачи игара на срећу могу обављати своју делатност у објектима који нису већи од 400 метара квадратних уз примену свих обавезујућих заштитних мера.

Лична документа којима је истекао рок важења за време ванредног стања сматраће се важећим, уколико захтеви за издавање нових буду поднети у року од 30 дана од дана престанка ванредног стања.

Влада је усвојила и одлуку о бесповратној финансијској помоћи из буџета РС у нето износу од 30.000 динара месечно, за период од три месеца, лицима који имају статус лица које самостално обавља уметничку или другу делатност у области културе утврђеног од стране репрезентативног удружења у култури у складу са Законом о култури.

Такође, Влада Републике Србије сагласила се на данашњој седници да се организацији Euroleague Basketball упути писмо којим се гарантује улазак учесника финала сезоне 2019/2020. у Републику Србију.

Град Београд се, уз подршку председника Републике Србије, званично кандидовао за организацију завршнице Евролиге, која ће се одржати од 4. до 26. јула ове године.

Организација највећег кошаркашког клупског такмичења у Европи представљала би велику част за Републику Србију и велики туристички подстицај, имајући у виду да је ова грана привреде најугроженија епидемијом коронавируса.

Влада Републике Србије још једном апелује на све грађане да се, упркос престанку ванредног стања и укидању одређених правила, придржавају свих превентивних мера у циљу заштите од заразне болести ковид 19.

"Наша земља је на правом путу и само уз високу личну одговорност грађана, Србија ће успешно окончати борбу са коронавирусом", наводи се у саопштењу Владе.

 

GRAĐANI REPORTERI

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH