ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Korona virus

18.11.2020 Саопштење начелника Красавца о тренутној епидемиолошкој ситуацији у Округу

Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацијију на подручју Републике Србије и Мачванског управног округа коју карактерише увећање броја инфицираних вирусом  COVID-19,начелник Владан Красавац издао је следеће саопштење:

 

Поштовани грађани,

Епидемиолошка ситуација на подручју Мачванског управног округа је нестабилна са свакодневним повећањем  броја заражених лица. Из тог разлога ванредна ситуација је уведена у граду Шапцу и општинама Љубовија, Крупањ, Мали Зворник и Богатић.

Капацитети Ковид болнице у Шапцу се свакодневно попуњавају, а у ковид систем је укључена и Специјална болница за рехабилитацију  у Бањи Ковиљачи, с тим да је један њен део  задржан за осигуранике Фонда Пензијског и инвалидског осигурања.

Иако је здравствени систем у потпуности спреман за овај трећи талас епидемије, у кадровском и  техничком погледу, највећа одговорност је управо на грађанима који морају да се придржавају прописаних мера, како би здравствени систем одржали у функцији.

У установама социјалне заштите  за смештај одраслих и старијих особа  на подручју Управног округа и Центру за азил у Бањи Ковиљачи нема заражених.

У функцији контроле мера за спречавање ширења епидемије, од  27.октобра у примени је координисани надзор локалних и републичких инспекцијских органа. Свакодневно се контролишу правна лица и предузетници, а извештаји се достављају Кризном штабу Републике Србије и Координационој комисији за инспекцијски надзор.

Апелује се  на запослене у правним лицима, радним организацијама, установама, тржним центрима и трговинским радњама, угоститељским објектима, објектима туризма, пијацама, објектима и средствима јавног саобраћаја, спортским објектима, као и кориснике њихових услуга, да обавезно користе заштитна средства и поштују прописане мере.

Министарство државне управе и локалне самоуправе организовало  је онлајн  обуку комуналних инспектора и комуналних милиционара у свим локалним самоуправама, везано за примену Закона о заштити становништва од заразних болести.

Од уторка 17.новембра у примени је Уредба Владе Републике Србије којом је скраћен рад угоститељских објеката, ноћних клубова, трговина, тржних центара, биоскопа до 21:00 час, а забрана важи до 05:00 часова ујутро.

Апотеке, достава хране  и бензинске пумпе на којима се точи гориво радиће редовно.

  

Апелујем на све наше грађане да се придржавају прописаних и препоручених  мера,  како би тиме сачували своје здравље и здравље својих најближих.

 

Будимо одговорни.

 

                                                                                                        Кабинет начелника

                                                                                                         Владана Красавца

 

 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH