ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Korona virus

22.03.2021 САОПШТЕЊЕ за јавност Владана Красавца,начелника Мачванског управног округа

Кризни штаб за за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID-19,на седници одржаној у уторак 16.марта предложио је ригорозније  мере за сузбијање епидемије, које ће важити од среде  17.марта до понедељка  22.марта до 06 :00 часова.  Могућност да раде имају продавнице прехрамбене робе, апотеке и бензинске пумпе.Дозвољен је рад приватним здравственим установама, лабораторијама, ветеринарским амбулантама и стоматолошким ординацијама.

Услед неповољне епидемиолошке ситуације наложено је да  се са контролним надзорима настави још интензивније ,а изрицање мера буде још ригорозније.

У циљу спровођења наложених  мера начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је у непосредном контакту са руководством градова и општина са подручја Управног округа апеловао да се још интензивније поступа и  да се у контроле укључе сви расположиви људски и материјални ресурси.Због растућег броја инфицираних лица ситуација је  изузетно озбиљна и сложена.У активности су као и до сада,поред локалних  укључене и  републичке инспекције.

У фокусу контрола  инспекцијских органа  су угоститељски објекти,теретане и остали објекти у којима може да дође до окупљања противно наредби / просторије удружења грађана /,тржни центри и мегамаркети великих трговинских ланаца ,јавни саобраћај и приватна окупљања,где се надзор врши по пријави грађана.

Мачванском управном округу  су свакодневно  достављени извештаји о спроведеном надзору,који су даље прослеђени Радној  групи  за сузбијање ширења епидемије COVID-19. У циљу спровођења добијеног налога све инспекције, које су учествовале у  надзорима поступале су одговорно и ефикасно.

Укупно је контролисано 3107 објеката, у надзору је учествовало 150 инспектора, а у 73 надзора  утврђене су неправилности у вези противепидемијских мера. Као неправилности које су утврђене у надзору противепидемијских мера наводе се лична заштитна опрема запослених,физичка дистанца-баријера, лична заштитна опрема корисника, ограничено радно време и корона редар.Инспектори су у складу са законским овлашћењима предузели мере према контролисаним субјектима код којих су утврђене неправилности у спровођењу противепидемијских мера.Према субјектима код којих су  утврђене неправилности  изречене су законом прописане  мере.Поднето је 3 захтева судији за прекршаје,1 мера забране коришћења просторија и  2 мера пражњења објекта  / једна кладионица и једна свадба /.Донети су један прекршајни налог од 30.000 динара и 22 прекршајна налога од по 5.000 динара.

Инспекцијске контроле  које имају за циљ  сузбијање ширења епидемије COVID-19,настављају се и у наредном периоду.

Процес имунизације грађана  одвијао се без прекида,по унапред утврђеном плану.

У циљу постизања бољих резултата у борби против епидемије,од 19.марта почео је са радом ЦЕНТАР ЗА КОВИД 19 МЕРЕ.

Центар се налази на интернет адреси inspektor.gov.rs

Поред увек  актуелне Наредбе, сви заинтересовани могу поставити питање за сваку недоумицу ,а сва питања и одговори биће објављени.  

Епидемиолошка ситуација на подручју Републике Србије и на територији Мачванског управног округа и  даље је  веома  озбиљна.Присутно је  увећање   броја инфицираних грађана, хоспитализованих пацијената и преминулих лица.Капацитети здравствених установа у великој мери су попуњени,а здравствени радници раде у изузетно тешким условима.И даље се апелује  на све грађане да  поштују мере које су наложене од стране државних органа Републике Србије,како би заштитили себе,своје породице и помогли здравственим радницима у вршењу послова око збрињавања оболелих.

 

                                                                                                                Кабинет начелника

                                                                                                                 Владана Красавца

 

GRAĐANI REPORTERI

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

MAGAZIN

31.08.2021 Proširene vene – problem savremenog društva: simptomi i lečenje

Proširene vene predstavljaju veoma često oboljenje krvnih sudova. U stvari, to su nepravilno proširene vene, izvijuganog oblika, čija je struktura ...

27.07.2021 5 uređaja koji će vam olakšati život

Ukoliko ste već opremili svoju kuću ili stan frižiderom, šporetom, mašinom za pranje veša i ostalom neophodnom belom tehnikom, vreme ...

23.07.2021 Rad od kuće-prednost ili opterećenje za mame?

Šta vam je važnije karijera ili porodica? Većina žena bi rekla da im je podjednako važno i jedno i drugo. ...
 
VRH