ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Korona virus

25.07.2021 Саопштење за јавност Синдиката Запослених Полиције

 

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

ПОДРШКА МЕДИЦИНСКИМ РАДНИЦИМА И ПОЗИВ ТУЖИЛАШТВУ ДА ХИТНО РЕАГУЈЕ

          Поводом неуставне одлуке Министарства здравља , као и спровођења истих одлука од стране дела директора и вд.директора клиничких центара, општих болница, Синдикат Запослених Полиције ОБАВЕШТАВА ЈАВНОСТ:

         У претходним данима од стране Министарства здравља упућен је допис свим клиничким центрима, општим болницама са наредбом  :

         -Запослени који нису вакцинисани дужни су приликом повратка на рад са годишњег одмора или другог одсуства са рада да о свом трошку ураде ПЦР тест ( не старији од 48 сати ) и уколико је исти негативан, могу се вратити на рад.

         -Запослени који није вакцинисан , а приликом повратка на рад нема негативан ПЦР тест, не може почети са радом и дужан је руководилац да тог запосленог одстрани са рада, у ком случају ће се то одсуство сматрати неоправданим изостанком са посла.

         -Пацијенти који се лече у стационираним условима, уколико нису претходно имунизовани на SARS-CoV-2, Потребно је да у току трајања хоспитализације, обавезно буду вакцинисани против болести COVID-19.

          Синдикат Запослених Полиције позива све здравствене раднике да уколико буду приморани од руководилаца здравствених центара да морају урадити ПЦР тест исту наредбу сходно Уставу РС и законима могу одбити и због тога не могу бити кажњени.

          У случају да здравствени радници нису вакцинисани и да са повратка са годишњег одмора или другог одсуства са рада не желе да ураде ПЦР тест а да их због тога руководиоци враћају са рада и евидентирају неоправдани изостанак са рада, потребно је да се јаве у своју здравствену организацију, да дођу на своје радно место а уколико их руководиоци врате са рада, одмах обавестити инспекцију рада.

          Руководство Синдиката Запослених Полиције упозорава све здравствене раднике да уколико буду поступили по наредби и изврше вакцинацију стационираних пацијената без њихове сагласности, да ће против сваког здравственог радника бити поднета кривична пријава.

         Руководство Синдиката Запослених Полиције најоштрије осуђује овакву наредбу Министарства здравља, спровођење исте и позива тужилаштво да хитно реагује због кршења Устава РС и закона.

      

                                                                                              Синдикат Запослених Полиције

                                                                                                          Председник

                                                                                                         Дејан Ђукић

 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH