ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Izbori 2020

10.05.2020 Посланици данас расправљају о амандманима на изборне законе

Скупштина Србије расправља о амандманима на измене и допуне Закона о избору народних посланика и Закона о локалним изборима.

Та два предлога закона се односе на очување здравља од заразне болести ковид 19 у изборном процесу, јер и даље постоје препоруке о поштовању одређених правила понашања, које се пре свега односе на физичко дистаницрање.

Скупштина Србије расправља о амандманима на измене и допуне Закона о избору народних посланика и Закона о локалним изборима.

Та два предлога закона се односе на очување здравља од заразне болести ковид 19 у изборном процесу, јер и даље постоје препоруке о поштовању одређених правила понашања, које се пре свега односе на физичко дистаницрање.

С обзиром да нису све странке које желе да учествују на изборима предале листе, оне ће наставити да прикупљају потписе, а осим јавних бележника, потписе бирача овераваће и општинске и градске управе.

На измене и допуне Закона о избору народних посланика поднето је девет амандмана, на измене Закона о локалним изборима осам, док је на измене и допуне Закона о заштити становништва од заразних болести поднето три амандмана.

Шеф посланичке групе СНС-а Александар Мартиновић се на почетку седнице осврнуо на нереде које је изазвао лидер Двери Бошко Обрадовић испред Народне скупштине, али и тврдње посланице Странке слободе и правде Маринике Тепић да је Маријан Ристичевић тада носио нож са собом.

Мартиновић је одбацио те тврдње и казао да је Ристичевић носио кључеве аутомобила.

Оценио је да је Обрадовић "батина Драгана Ђиласа" и да ће Ђилас, када, како каже, више не буде Обрадовића, наћи неку нову "батину".

"Људи који су били на власти покушавају да зауставе Србију на путу њеног развоја", оценио је Мартиновић.

Поручио је да "Србија неће да поклекне пред тајкуном као што је Ђилас, или фашистом као што је Бошко Обрадовић".

"То неће да се деси. Србија ће остати држава. Србија је вечна и важнија од сваког од нас појединачно", рекао је Мартиновић.

 

Извор: РТС

 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH