ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

31.07.2015 Konjičke trke 2.avgusta, na Sv.Iliju, u Bogatiću

Na hipodromu u Bogatiću sve je spremno za drugi trkački sastanak. Organizator trka je KK "Mačvanin", a pokrovitelj Opština Bogatić. Upisana su 22 grla, koja će se nadmetati u tri galopske i trci u sulkama.

Svako mesto u Srbiji koje neguje tradiciju konjičkog sporta ima svoju prepoznatljivu trku. U Mačvi je  to listed klasik - „Mačvanski derbi“, rezervisan za grla od tri godine na stazi dugoj 2000 metara.

Za poklonike konjičkog sporta u opštini Bogatić, ova trka doneće "okršaj" domaćih punokrvnjaka: Džekrema - vlasnika Radiše Radovanovića, Perfect Slipper - Gorana Gagića i Aše - vlasnika Zorana Pantelića.

Dve trke kategorije IV doneće nadmetanje dvogodaca na stazi dugoj 1300 metara i grla od 4 godine i starija na stazi dugoj 1600 metara. Trka u sulkama tradicionalno okuplja veliki broj zaljubljenika, u svetu čuvenog galopskog spektakla. Upisano je pet grla, a pored Delona, Ludvig Van Gila, Princa Krivajskog i Sutona, startovaće i Marakeš - vlasnika št. "Venera Vas" i Saše Kostadinovića, kojem će ovo biti prvi nastup.

Da hipodrom u Bogatiću izrasta u jedan od ozbiljnijih trening centara,  kako u Srbiji, tako i u okruženju, dokaz je i peščana radna staza  izgrađena  proteklog meseca.

 “Preostaje još mnogo toga da se uradi na infrastrukturi hipodroma. Trenutno su nam najpotrebniji džokeji i treneri. Ostvaren je primarni cilj - uslovi za držanje i trening konja.  Mora se po redu i u skladu sa mogućnostima”,  istakao je prvi čovek KK Goran Gagić.

Drugi trkački sastanak zakazan za drugi avgust počeće u 16:30h, start prve trke je u 17h.  Ulaznica sa programom je 200 dinara, ulaz za decu je besplatan.

N.Isaković

 

Proizvodnja medijskih sadržaja “Perfect” Bogatić, po Zakonu o javnom informisanju i medijima, sufinansira se iz budžeta Opštine Bogatić, po (delimično) prihvaćenom projektu i ugovoru od 09.06.2015.do 09.03.2016.

 
 

GRAĐANI REPORTERI

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

MAGAZIN

31.08.2021 Proširene vene – problem savremenog društva: simptomi i lečenje

Proširene vene predstavljaju veoma često oboljenje krvnih sudova. U stvari, to su nepravilno proširene vene, izvijuganog oblika, čija je struktura ...

27.07.2021 5 uređaja koji će vam olakšati život

Ukoliko ste već opremili svoju kuću ili stan frižiderom, šporetom, mašinom za pranje veša i ostalom neophodnom belom tehnikom, vreme ...

23.07.2021 Rad od kuće-prednost ili opterećenje za mame?

Šta vam je važnije karijera ili porodica? Većina žena bi rekla da im je podjednako važno i jedno i drugo. ...
 
VRH