ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

31.07.2015 Konjičke trke 2.avgusta, na Sv.Iliju, u Bogatiću

Na hipodromu u Bogatiću sve je spremno za drugi trkački sastanak. Organizator trka je KK "Mačvanin", a pokrovitelj Opština Bogatić. Upisana su 22 grla, koja će se nadmetati u tri galopske i trci u sulkama.

Svako mesto u Srbiji koje neguje tradiciju konjičkog sporta ima svoju prepoznatljivu trku. U Mačvi je  to listed klasik - „Mačvanski derbi“, rezervisan za grla od tri godine na stazi dugoj 2000 metara.

Za poklonike konjičkog sporta u opštini Bogatić, ova trka doneće "okršaj" domaćih punokrvnjaka: Džekrema - vlasnika Radiše Radovanovića, Perfect Slipper - Gorana Gagića i Aše - vlasnika Zorana Pantelića.

Dve trke kategorije IV doneće nadmetanje dvogodaca na stazi dugoj 1300 metara i grla od 4 godine i starija na stazi dugoj 1600 metara. Trka u sulkama tradicionalno okuplja veliki broj zaljubljenika, u svetu čuvenog galopskog spektakla. Upisano je pet grla, a pored Delona, Ludvig Van Gila, Princa Krivajskog i Sutona, startovaće i Marakeš - vlasnika št. "Venera Vas" i Saše Kostadinovića, kojem će ovo biti prvi nastup.

Da hipodrom u Bogatiću izrasta u jedan od ozbiljnijih trening centara,  kako u Srbiji, tako i u okruženju, dokaz je i peščana radna staza  izgrađena  proteklog meseca.

 “Preostaje još mnogo toga da se uradi na infrastrukturi hipodroma. Trenutno su nam najpotrebniji džokeji i treneri. Ostvaren je primarni cilj - uslovi za držanje i trening konja.  Mora se po redu i u skladu sa mogućnostima”,  istakao je prvi čovek KK Goran Gagić.

Drugi trkački sastanak zakazan za drugi avgust počeće u 16:30h, start prve trke je u 17h.  Ulaznica sa programom je 200 dinara, ulaz za decu je besplatan.

N.Isaković

 

Proizvodnja medijskih sadržaja “Perfect” Bogatić, po Zakonu o javnom informisanju i medijima, sufinansira se iz budžeta Opštine Bogatić, po (delimično) prihvaćenom projektu i ugovoru od 09.06.2015.do 09.03.2016.

 
 

GRAĐANI REPORTERI

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...

07.03.2020 Теодорова субота у Богатићу

Као онај који управља кораке своје према светлости свеће коју носи пред собом, тако и ми данас исправљајући своје кораке ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...
 
VRH