ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

28.09.2015 Mladim sprinterima tri medalje. Aleksandar Grnović u “pohodu” na olimpijsku normu za Rio

U nedelju 27.09.2015. godine, održano je Prvenstvo Srbije za mlađe pionire u Beogradu, na kome je nastupilo 5 najboljih atletičara Atletskog  kluba ,,Sprint'' iz Badovinaca, u ovoj uzrasnoj kategoriji.

Najbolji nastup imala je Kristina Petrović, osvojivši srebro u disciplini "skok u vis", uz lični rekord od 148 cm, po kišovitom i hladnom vremenu. Isti rezultat ostvarila je i pobednica iz Novog Sada, Marija Papić, ali sa manjim brojem pokušaja. Interesantno je da su na prethodnom takmičenju u Kragujevcu, obe takmičarke imale isti rezulatat, ali sa manjim brojem pokušaja i pobedom u korist Kristine.

“One su perspektivne takmičarke, koje na takmičenjima pružaju svoj maksimum i od njih tek očekujemo uspehe”, rekao je Ivan Đinić, trener AK “Sprint” iz Badovinaca.

Nemanja Mišić bacio je vortex nešto slabije od svog najboljeg rezultata, što je ipak bilo dovoljno za bronzu.  Isti uspeh ostvario je i Mihailo Živković, koji je na uzvišenom bacalištu Vojne akademije, imao do sada najboljih 6 pokušaja.

Finale u najmasovnijoj disciplini, od čak 21 takmičara, izborio je Nikola Rosić, sa ličnim rekordom u bacanju vortexa  44.32 metra, a lični rekord napravio je i Đorđe Jovanović na 300 metara, istrčavši svoju prvu trku na Prvenstvu Srbije,  za solidnih 47.72 sekundi.

“Oni su napravili sjajan rezultat, koji je rastao iz serije u seriju, uprkos vrlo klizavoj podlozi i niskoj temperaturi za tehničke discipline”, istakao je Đinić.

“Kroz dve nedelje, na kraju sezone,  biće održana trka  na 200 metara,  u kojoj će učestvovati naši najbolji takmičari. Njih četvorica su među prvih deset u Srbiji u ovoj disciplini. Nastavljamo sa pripremama za dvoranski deo sezone”, rekao je Đinić i najavio “pohod” na Olimpijske igre u Riju.

“Dosadašnji rad i ostvareni rezultati, daju nam pravo i nadu da verujemo, da će Aleksandar Grnović obezbediti učešće na Olimpijskim igrama u Riju.  To bi bio jedan od najvećih sportskih uspeha na ovim prostorima. Norma za Rio iznosi 8.100 poena u desetoboju. Grnović sa osvojenih 7.700 bodova u ličnim rekordima, zaista ima velike šanse. Postoje discipline u kojima može još dosta da napreduje i to nam uliva nadu da će “pronaći put” do Rija, kroz dobre pripreme i predstojeća takmičenja. Spremamo se za Evropsko seniorsko takmičenje koje se održava u Amsterdamu, posle kojeg i očekujemo normu”, izjavio je Ivan Đinić. 

AK “Sprint” iz Badovinaca, broji oko 100 takmičara svih uzrasnih kategorija. Treninzi se organizuju u Badovincima, Prnjavoru, Ribarima i Šapcu.

 

N.Isaković

Proizvodnja medijskih sadržaja “Perfect” Bogatić, po Zakonu o javnom informisanju i medijima, sufinansira se iz budžeta Opštine Bogatić, po (delimično) prihvaćenom projektu i ugovoru od 09.06.2015.do 09.03.2016.
 

GRAĐANI REPORTERI

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH