ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

04.03.2016 Председник Николић расписао изборе за 24. април

Председник Србије Томислав Николић потписао указ о распуштању парламента и расписао изборе за 24. април. Николић је рекао да је Влада у образложеном предлогу за распуштање Скупштине навела да је дошло време за испитивање подршке реформама.

Председник је навео да су реформе заиста озбиљне и веома болне за читаве слојеве грађана и да је потребно да се грађани изјасне да ли их подржавају до краја како би живели боље.

Као је рекао, време је да се види и да ли можда постоји нека боља идеја или неко други ко заслужује поверење грађана. "Влада је учинила много и покренула је читав сноп реформи", навео је председник.

Истакао је да очекује фер и демократске изборе и подсетио да је Србија све своје политичке проблеме решавала на ванредним изборима и да су грађани били у праву кад год су бирали.

"Биће тако и овог пута и све институције ће функционисати иако ће избори бити одржани на неколико нивоа", рекао је председник и додао да очекује и да медији буду фер и коректни.

Председник се нада да ће Србија наставити са реформама и да неће одустати од пута којим иде и да ће исказати још већу упорност. Поручио је и да опозиција има прилику да провери колики је траг оставила својим деловањем.

"Све је на грађанима Србије, све је у њиховим рукама и све то треба обавити у законском року како бисмо већ у мају наставили да функционишемо у пуном капацитету", рекао је председник.

Следи пријављивање странака за изборну трку и подношење изборних листа, као и изборна кампања. Како је раније данас договорено у Новом Саду, 24. априла одржаће се и покрајински и локални избори.

Председник покрајинског парламента Иштван Пастор изборе ће расписати 22. марта, док ће председница републичког парламента Маја Гојковић почетком наредне недеље расписати локалне.

 

Извор: http://www.rts.rs

Фото: РТС

 

GRAĐANI REPORTERI

04.12.2019 ВАВЕДЕЊЕ У БОГАТИЋУ

Традиционално и ове као и претходних година на празник Ваведења Пресвете Богородице, Богородица нас је окупила на Светој Литургији у ...

01.12.2019 ПРВО ПРИЧЕШЋЕ У БОЖИЋНОМ ПОСТУ

Првог децембра, на дан светих мученика Платона, Романа и Варула, у храму Рођења Пресвете Богородице са почетком у 8 часова ...

09.10.2019 ДЕЧИЈА АТЛЕТИКА У ДЕЧИЈОЈ НЕДЕЉИ

У оквиру Дечије недеље 9. октобра Спортско удружење “Атлетика Богатић”, сарадник Одбора за веронауку Епархије шабачке, ученицима ОШ “Јован Цвијић” ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...
 
VRH