ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

04.03.2016 Председник Николић расписао изборе за 24. април

Председник Србије Томислав Николић потписао указ о распуштању парламента и расписао изборе за 24. април. Николић је рекао да је Влада у образложеном предлогу за распуштање Скупштине навела да је дошло време за испитивање подршке реформама.

Председник је навео да су реформе заиста озбиљне и веома болне за читаве слојеве грађана и да је потребно да се грађани изјасне да ли их подржавају до краја како би живели боље.

Као је рекао, време је да се види и да ли можда постоји нека боља идеја или неко други ко заслужује поверење грађана. "Влада је учинила много и покренула је читав сноп реформи", навео је председник.

Истакао је да очекује фер и демократске изборе и подсетио да је Србија све своје политичке проблеме решавала на ванредним изборима и да су грађани били у праву кад год су бирали.

"Биће тако и овог пута и све институције ће функционисати иако ће избори бити одржани на неколико нивоа", рекао је председник и додао да очекује и да медији буду фер и коректни.

Председник се нада да ће Србија наставити са реформама и да неће одустати од пута којим иде и да ће исказати још већу упорност. Поручио је и да опозиција има прилику да провери колики је траг оставила својим деловањем.

"Све је на грађанима Србије, све је у њиховим рукама и све то треба обавити у законском року како бисмо већ у мају наставили да функционишемо у пуном капацитету", рекао је председник.

Следи пријављивање странака за изборну трку и подношење изборних листа, као и изборна кампања. Како је раније данас договорено у Новом Саду, 24. априла одржаће се и покрајински и локални избори.

Председник покрајинског парламента Иштван Пастор изборе ће расписати 22. марта, док ће председница републичког парламента Маја Гојковић почетком наредне недеље расписати локалне.

 

Извор: http://www.rts.rs

Фото: РТС

 

GRAĐANI REPORTERI

26.06.2019 Đorđe Jovanović u reprezentaciji Srbije

Posle uspešnog nastupa na Prvenstvu Srbije u višebojima i obaranja državnog rekorda u desetoboju za mlađe juniore, Jovanović Đorđe je ...

12.06.2019 Grnović ponovo na krovu Balkana

Za vikend je na grčkom ostrvu Naxos održan Drugi međunarodni miting u višebojima, takmičenje koje ima snagu Balkanskog prvenstva kada ...

08.06.2019 Презентација дечије атлетике

У ОШ “Јован Цвијић” у Змињаку, Спортско удружење “Атлетика Богатић” одржало је презентацију дечије атлетике која је део међународног пројекта ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...
 
VRH