ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

04.03.2016 Председник Николић расписао изборе за 24. април

Председник Србије Томислав Николић потписао указ о распуштању парламента и расписао изборе за 24. април. Николић је рекао да је Влада у образложеном предлогу за распуштање Скупштине навела да је дошло време за испитивање подршке реформама.

Председник је навео да су реформе заиста озбиљне и веома болне за читаве слојеве грађана и да је потребно да се грађани изјасне да ли их подржавају до краја како би живели боље.

Као је рекао, време је да се види и да ли можда постоји нека боља идеја или неко други ко заслужује поверење грађана. "Влада је учинила много и покренула је читав сноп реформи", навео је председник.

Истакао је да очекује фер и демократске изборе и подсетио да је Србија све своје политичке проблеме решавала на ванредним изборима и да су грађани били у праву кад год су бирали.

"Биће тако и овог пута и све институције ће функционисати иако ће избори бити одржани на неколико нивоа", рекао је председник и додао да очекује и да медији буду фер и коректни.

Председник се нада да ће Србија наставити са реформама и да неће одустати од пута којим иде и да ће исказати још већу упорност. Поручио је и да опозиција има прилику да провери колики је траг оставила својим деловањем.

"Све је на грађанима Србије, све је у њиховим рукама и све то треба обавити у законском року како бисмо већ у мају наставили да функционишемо у пуном капацитету", рекао је председник.

Следи пријављивање странака за изборну трку и подношење изборних листа, као и изборна кампања. Како је раније данас договорено у Новом Саду, 24. априла одржаће се и покрајински и локални избори.

Председник покрајинског парламента Иштван Пастор изборе ће расписати 22. марта, док ће председница републичког парламента Маја Гојковић почетком наредне недеље расписати локалне.

 

Извор: http://www.rts.rs

Фото: РТС

 

GRAĐANI REPORTERI

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH