ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

15.03.2016 Medijski projekat „MAČVA INFO-Tvoje pravo da znaš, da pitaš i javno kažeš“ završen je 9.marta

Projekat proizvodnje medijskih sadržaja Tv produkcije "Perfect" pod nazivom „MAČVA INFO-Tvoje pravo da znaš, da pitaš i javno kažeš“ završen je 9. marta. Proizvođač Tv programa i drugih medijskih formi „Perfect“ Bogatić realizovao je preko 230 Tv priloga, reportaža, Tv emisija;  više od 450 pisanih vesti, članaka, ilustrovanih uglavnom originalnim fotografijama; preko 50 pisanih, foto ili video objava građana- reportera. Tv prilozi, emisije i reportaže, emitovani su na RTV Šabac, RTV AS, video kanalu MAČVA INFO, a nekoliko najznačajnijih i na multimedijalnim servisima Agencije Fonet. Pisane vesti, članci, reportaže...objavljeni su na internet portalu Mačva Info – www.macvainfo.rs 

Ovaj projekat, započet pre 9 meseci, izabran je na Javnom konkursu Opštine Bogatić 2015. godine, od strane stručne komisije sastavljene od predstavnika novinarskih udruženja. „Perfect“ Bogatić, uloženim radom i direktnim finansiranjem, učestvovao je sa oko pola miliona dinara, a Opština Bogatić projekat je sufinansirala sredstvima u iznosu od 1,6 miliona dinara. Od dobijenih sredstava „Perfect“ Bogatić je, tačno po projektu, izmirio sve obaveze: npr. prema emiteru tv priloga - RTV ŠA,  324 000 dinara, prema ostalim angažovanim licima i pravnim licima, prema državnim, poreskim i drugim, instancama, troškove prevoza-goriva i sl. U devetomesečnoj proizvodnji informacija od Javnog značaja za građane Opštine Bogatić bila su četiri stalno angažovana lica, koja su po projektu trebala da realizuju oko 310 medijskih sadržaja. Proizvedeno je i emitovano više od 650. Ovom timu volonterski se priključilo nekoliko ljudi, koji su svojim angažovanjem, u oblastima za koje su stručni, dali izuzetan doprinos sadržajnijem informisanju.

Dugogodišnjim kontinuiranim, blagovremenim, istinitim i potpunim informisanjem, pored građana, veliku korist imala je i lokalna samouprava, jer je, osim prezentovanja svojih aktivnosti bitnih građanima, upravo takav način izveštavanja doprineo (kao jedan od ključnih dokaza) dobijanju kapitalnih sredstava od EU za izgradnju odbrambenog nasipa u Opštini Bogatić u iznosu od preko 10 miliona evra, kao i za refundaciju sredstava utrošenih u odbranu od majskih poplava 2014. u iznosu od 10 miliona dinara. Tada je „PERFECT“ Bogatić, uglavnom kao jedina ekipa, sa lica mesta svakodnevno izveštavao građane.

Najkritičnijeg dana 2014. godine - 16.maja- zvanični Video kanal „PERFECT“  („Mačva Info“-YouTube kanal)  posetilo je oko 5.500 gledalaca, što znači da građani imaju apsolutno poverenje u tačnost informacija, naročito u situacijama opasnim po njihovu imovinu, zdravlje ili eventualno i život.

Takođe, izuzetno velika poseta zvaničnom sajtu MAČVA INFO zabeležena je nekoliko puta tokom 2015., kao i ove 2016. godine. Npr. nedavno - 3. marta, kada su poljoprivrednici Mačve, u dva sela na kratko, blokirali puteve,ukazujući na svoj težak položaj, internet portal MAČVA INFO  www.macvainfo.rs  imao je 5581 posetu toga dana i preko 3 000 poseta sutradan.

U januaru 2016. sajt www.macvainfo.rs  je imao preko 50 000 poseta, u februaru 40 000, a za prvih 10 dana marta oko 22 000 posetilaca.    

Video kanal Mačva Info za ovih devet meseci, koliko je trajao projekat, imao je u proseku 700 pregleda dnevno, dok je internet portal MAČVA INFO  www.macvainfo.rs  imao prosečno oko 1400 poseta dnevno.

Potpuno je jasno da je Medij „MAČVA INFO“  www.macvainfo.rs , čiji je izdavač „Perfect“ Bogatić, kvantitativno i kvalitativno jedan od najboljih lokalnih Medija-internet portala u Srbiji.

Poštovani sugrađani, zahvaljujemo vam na velikom poverenju. Drago nam je što ste nas prepoznali kao Medij koji prvenstveno radi u interesu građana. Tako će i ostatiti, bez obzira na povremene bezuspešne pokušaje pojedinih partijskih činovnika da utiču na naš rad i uređivačku politiku.

Nikada nam kao novinarima poslodavci neće biti političke stranke na vlasti ili u opoziciji, već isključivo zakon i građani- poreski obveznici Opštine Bogatić. Kao ljudi odgovorni smo sugrađanima danas i svojoj deci sutra.

Budući da kompletna konkursna procedura može trajati od 30 do 90 dana, čak i duže, pozivamo lokalnu samoupravu da napokon raspiše konkurs iz oblasti Javnog informisanja za 2016. godinu, kako bi Javni interes u oblasti informisanja na teritoriji Opštine Bogatić u ovoj godini mogao biti ostvaren u potpunosti.

Redakcija MAČVA INFO i odgovorni urednik Perica Petrović

 

GRAĐANI REPORTERI

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH