ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

25.02.2015 Maratonska trideseta sednica SO Bogatić

Maratonska sednica SO Bogatić protekla je u burnoj  raspravi odbornika po osnovu jedanaest tačaka dnevnog reda. Samo rasprava po osnovu usvajanja izvoda zapisnika sa prošle  sednice trajala je oko tri sata. Četiri tačke dnevnog reda za ovu sednicu odnosile su se na probleme u vodosnabdevanju u Crnoj Bari, rad Regionalne razvojne agencije i Odseka za lokalni ekonomski razvoj, kao i stanje obaloutvrda i nasipa na Drini. Ova četiri pitanja iniciralo je 11 odbornika opozicije u svom zahtevu za sazivanje sednice.

„Rad ove skupštine obeležile su brojne povrede poslovnika  koje postaju ustaljena praksa. Dve tačke koje je opozicija predložila nisu se našle na   dnevnom redu. Jedna se tiče upućivanja zahteva nadležnom ministarstvu u cilju intervencije zbog niske cene svinja, a druga na preispitivanje odluke o osnivanju JKP „Parking servis“ Bogatić“, rekao je Đorđe Jurišić, opozicioni odbornik ZZS.

„Glavni kamen spoticanja između vlasti i opozicije je preveliki broj osnovanih firmi u proteklih osamnaest meseci. Smatramo da je to nepotrebno i da predstavlja trošak za građane opštine Bogatić“, rekao je Zoran Đurković, opozicioni odbornik Nove Srbije.

Odsek za lokalno ekonomski razvoj je pripremio dokumentaciju za povraćaj  sredstava uloženih u odbranu od poplava u vrednosti od oko 10 miliona dinara i za konkurs Vlade Japana za nabavku cisterne za pijaću vodu. 

“Za izuzetno kratko vreme od osnivanja Odseka, uspeli smo da konkurišemo kod Ministarstva omladine i sporta za projekat izgradnje tribina na fudbalskom stadionu u Belotiću, kao i za sanaciju sportske hale u Banovom Polju. Konkurisali smo i preko Ambasade Poljske za projekat sanacije ženskih toaleta u OŠ u Badovincima “, rekla je Ivana Đukić, šef Odseka za lokalno ekonomski razvoj.

„Rekao bih da je predizborna borba tek počela i da se neke situacije iz republičkog parlamenta prenose i na naš lokalni. Svako ima pravo da iznosi svoje stavove, ja nikom ništa ne zameram, a na građanima je da procenjuju i da se kasnije shodno tome i opredeljuju na izborima“,  rekao je  Nenad Beserovac, predsednik Opštine Bogatić.

Pored ovih, odbornici su usvojili  plan detaljne regulacije izvorišta pijaće vode i ulica u Bogatiću, program poslovanja JP "Direkcija za uređenje građevinskog zemljišta, puteve i izgradnju", a usvojena je i odluka o raspisivanju konkursa za izbor direktora ovog javnog preduzeća.

 

Pripremili: Nebojša Isaković, Perica Petrović

 
 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...
 
VRH