ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

10.12.2016 Na akciji u Crnoj Bari prikupljene 43 jedinice krvi

U organizaciji Crvenog krsta Bogatić, Osnovne organizacije Crvenog krsta Crna Bara i mobilne ekipe Službe za transfuziju Opšte bolnice u Šapcu, danas je sprovedena akcija dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Osnovne škole „Janko Veselinović“. U akciji su učestvovali i davaoci iz Banovog Polja, Sovljaka i Glogovca. Pretposlednjoj ovogodišnjoj akciji odazvalo se 54 davaoca, a nakon lekarskih pregleda krv je dalo njih 43, od čega je njih četvoro krv dalo prvi put.

„Crna Bara ima 62 aktivna davaoca krvi i oko 35 povremenih. Nadamo se da će i ubuduće sva lica koja steknu pravo da postanu davaoci podržavati akcije koje budemo sprovodili. Crna Bara je do sada na akcijama koje smo sproveli mogla uvek da se pohvali sa dva do tri nova davaoca“, istakao je Goran Ostojić, član Osnovne organizacije Crvenog krsta Crna Bara.

Među davaocima bio je veliki broj višestrukiih, koji su proteklih godina bili pravi primer mladima. Zoran Mirković  iz Crne Bare krv je dao 14 puta i kaže da bi svako trebao da izdvoji po pola sata i svojim postupkom pomogne onima kojima je najneophodnije.

„Krv dajem skoro dvadeset godina, prvi put krajem srednje škole i tada je motiv bio dobiti par slobodnih dana, ali kako su se akcije nizale i motivi su se menjali. Ovo je postalo nešto što praktikujem  bar dva puta godišnje. Odaziv na ovakve akcije nikom ne bi trebalo da predstavlja veliki problem, naročito ako imamo u vidu koliko to nekome može da znači“, rekao je Zoran Mirković.

Prikupljene jedinice krvi namenjene su rezervama Službe za transfuziju Opšte bolnice „Dr Laza K. Lazarević“ u Šapcu. Poslednja ovogodišnja akcija sprovešće se 29. Decembra na Gradskom stadionu u Bogatiću.

 

M.Kovačević

"Projekat "Mačva Info" sufinansiran je iz budžeta Opštine Bogatić - "Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva"

 
 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...
 
VRH