ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

11.04.2017 Хапшење руководиоца ПУ Шабац

Припадници Министарства унутрашњих послова, Сектора унутрашње контроле ухапсили су четири руководиоца Полицијске управе у Шапцу због постојања основа сумње да су у саизвршилаштву починили кривично дело злоупотреба службеног положаја, на тај начин што су прикрили више кривичних дела које је починио полицијски службеник. 

У сарадњи са Безбедносно информативном агенцијом, а по налогу Тужилаштва за организовани криминал, ухапшени су С.С. (1974), В.М. (1966), Р.Ж. (1965) и З.М. (1974).

Осумњичени се терете да су од децембра 2016. до фебруара 2017. године на подручју града Шапца, користећи службени положај, невршењем службене дужности, свесно и вољно, прикрили да је у извршењу кривичног дела тешка телесна повреда почињеног децембра прошле године учествовао и један полицијски службеник Полицијске управе у Шапцу.

Постоје основи сумње да су осумњичени са умишљајем предузели више мера и радњи у циљу прикривања кривичне одговорности тог полицајца, након што је СУК поднео кривичну пријаву у којој се он пријављује као саизвршилац овог кривичног дела.

Такође, сумња се да су ухапшени руководиоци Полицијске управе у Шапцу, предузели више мера и радњи у циљу прикривања кривичне одговорности тог полицајца, а везано за кривично дело злостављања и мучења и противправног лишења слободе за које се сумња да га је починио новембра 2015. године на штету малолетника.

Осумњичени руководиоци су како се сумња, пошто су дошли до сазнања да СУК предузима мере и радње на расветљавању кривичног дела над малолетником, покушали да ометају поступак доказивања давањем инструкција како да се изврши подмићивање сведока, у намери да се они суздрже од давања исказа, односно да сведоче у корист осумњиченог полицајца.

Осумњичени С.С. се такође терети, да је као руководилац Полицијске управе у Шапцу, починио кривично дело трговина утицајем, тако што је од половине јануара ове године до марта, у више наврата, користећи свој службени положај и утицај, код више полицијских службеника посредовао да се не изврше службене радње које би се морале извршити.

Сумња се да полицијски службеници, који су затекли у извршењу саобраћајног прекршаја више лица, под утицајем осумњиченог С.С., нису сачинили одговарајуће записнике о извршеној контроли учесника у саобраћају на основу којих се Прекршајном суду подносе захтеви за покретање прекршајног поступка.

Осумњичени С.С., В.М., Р.Ж. и З.М. уз кривичну пријаву приведени су Основном јавном тужилаштву у Новом Саду.

 

МУП

Београд

Број: 300/17

11. април 2017. године

 

Извор: http://mup.gov.rs/wps/portal/sr/

 

 

GRAĐANI REPORTERI

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH