ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

7. Aug. 2017 Polaganjem venaca obeležen Dan oslobođenja Bogatića u II svetskom ratu

Povodom obeležavanja 7. avgusta, Dana oslobođenja Bogatića u Drugom svetskom ratu,  predstavnici Opštinskog odbora SUBNOR-a Bogatić položili su vence kraj spomenika palim borcima NOR-a u centru  Bogatića.

Oslobođenje Bogatića 1941. godine, po rečima predstavnika Opštinskog odbora SUBNOR-a, predstavljalo je veliki politički uspeh o kome se odmah razneo glas po celoj Mačvi i Srbiji. Varošica sa okolinom postala je centar oslobođene teritorije s koje je uspešno dejstvovao Mačvanski partizanski odred.

"Na današnji dan pre 76 godina izvedena je prva oružana akcija Mačvanskog partizanskog odreda. Partizani su krenuli sa Bubanje u Glušcima, u noći 6. na 7. avgust. Tog dana je u Bogatiću bio pijačni dan, a akcija je izvedena bez žrtava. Time je Bogatić postao prvo oslobođeno sresko mesto u porobljenoj Evropi", rekao je Mioljub Josipović, predsednik SUBNOR-a Bogatić.

Pored predstavnika OO SUBNOR-a Bogatić vence su položili i predstavnici SUBNOR-a Inđija, Sremska Mitrovica, Jarak, Šabac i Petrovaradin, Gradskog odbora SPS Šabac, Saveza boraca Šabac i Udruženja RMVI iz Bogatića.

 
 
VRH