ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

02.09.2017 Sportski susreti RMVI u Bogatiću

Povodom obeležavanja Dana opštine Bogatić danas je u prostorijama Ratnih i Mirnodopskih Vojnih Invalida u Bogatiću održan tradicionalni sportski susret srodnih organizacija iz okruženja.  Organizator ovog susreta je udruženje iz Bogatića.

Pored takmičara sa teritorije naše opštine učestvovali su i gosti iz susednih opština i gradova Valjeva, Šapca, Loznice, Malog Zvornika,Sremskih Karlovaca, kao i gosti iz RMVI Srbije.

Prisutne goste  ispred domaćina pozdravio je Milutin Živković- Žile. Poželeo im je lepo, opušteno druženje i da ovakvih susreta bude što više, uz fer takmičenje.

Uz pozdravni govor takmičenje je otvorio Nenad Beserovac, predsednik  Opštine Bogatić.” Uvaženi članovi udruženja RMVI, dragi gosti i prijatelji, zaista mi je veliko zadovoljstvo što sam danas ovde sa vama u ime opštine Bogatić, a i u svoje lično ime, da vas pozdravim, da Vam poželim dobro druženje. Da ovi vaši susreti, koji se održavaju vikend pred proslavu Dana naše opštine, proteknu u redu i fer takmičenju. Hvala vam na doprinosu vašeg udruženja proslavi Dana opštine Bogatić.

 Želim da istaknem da će lokalna samouprave i u buduće finansirati sve projekte civilnog društva. Ove godine smo izdvojili pet miliona dinara, trudićemo se da u narednom periodu  uvećamo budžet, ili bar da se zadržimo na tom nivou”.

Takmičilo se u tri discipline: kuglanje, gađanju pikadom,  bacanju pločica u cilj, a  najboljima su dodeljene diplome i priznanja. “Takmičenja i discipline  su prilagođene osobama sa invaliditetom, ali za sve nas je najbitnije druženje”, rekao je Radivoj Gladović, predsednik i zastupnik RMVI, udruženja palih boraca i civilnih žrtava iz Loznice.

Osnovni cilj ovakvih udruženja  je poboljšanje uslova života osoba sa invaliditetom i unapređenje njihovog statusa u društvu.

Ovakva druženja pomažu u prevazilaženju stanja, kao što su neočekivane krize u životnom ciklusu osoba sa invaliditetom, kao i u unapređenju njihovih porodičnih odnosa.

Želja svih prisutnih je da ovakvih susreta i druženja u budućnosti bude što više.

 

D.Ostojić 

 

GRAĐANI REPORTERI

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...

07.03.2020 Теодорова субота у Богатићу

Као онај који управља кораке своје према светлости свеће коју носи пред собом, тако и ми данас исправљајући своје кораке ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...
 
VRH