ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

30.03.2015 "MAČVA-INFO" PITA: Zašto se u Bogatiću već duže vreme tehnički pregled vozila može obaviti samo na jednom mestu?

Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova je preduzećima „Broker“ i „Lider“ oduzela ovlašćenja za vršenje tehničkog pregleda vozila zbog nepravilnosti utvrđenim u kontroli sprovedenoj u decembru prošle i januaru ove godine - navedeno je u odgovoru MUP-a na pitanje „Mačvainfo“ o razlogu zašto na celom području opštine već mesec dana tehnički pregled vozila može da se obavi samo na jednom mestu.

U odgovoru se kaže da su oba preduzeća koja privremeno ne obavljaju tehnički pregled podnela zahteve za dobijanje ovlašćenja da ponovo obavljaju ovaj posao i da Uprava saobraćajne policije sprovodi postupak kojim će utvrditi da li za to ispunjavaju uslove.

D.G.

Odgovor Direkcije MUP-a - Policijske uprave Šabac po zahtevu "Mačvainfo"

Са територије општине Богатић, решењима Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова, за вршење техничког прегледа возила овлашћена су три привредна друштва, и то: Производно-трговинско друштво „БРОКЕР“ д.о.о. из Богатића, Мике Витомировића 88, Предузеће за промет, саобраћај и услуге „ЛИДЕР АУТО“ д.о.о. из Богатића, Мике Митровића 19 и Аутоцентар „D&M“ д.о.о. Богатић, Мике Митровића 19.

Одредбама члана 146. Закона о безбедности саобраћаја на путевима („Службени гласник СР Србије“ број 53/82, 15/84, 5/86 и 21/90, „Службени гласник РС“ број 28/91, 53/93, 67/93, 48/94 и 25/97 – у даљем тексту стари Закон) прописано да Министарство унутрашњих послова може одузети овлашћење за вршење техничког прегледа возила ако се приликом надзора утврди да је овлашћена организација престала да испуњава прописане услове, да су уређаји помоћу којих се врши технички преглед неисправни или да се преглед не врши савесно и на прописан начин.

У надзорима над радом наведених привредних друштава извршеним у децембру 2014. године и јануару 2015. године, утврђени су случајеви непрописног вршења техничког прегледа возила, односно утврђено је да су овлашћена привредна друштва издала регистрационе листове за возила, при чему није постојао доказ да су возила усаглашена са једноообразним техничким условима у складу са прописима о хомологацији или да иста испуњавају услове за пуштање возила у саобраћај, како је то прописано одредбама члана 249. Закона о безбедности саобраћаја на путевима („Сл. гласник РС“  број 41/09, 93/10, 101/11, 32/13 – одлука УС и 55/14 – у даљем тексту: нови Закон). Наиме, за возила је морало да се пре стављања у промет, односно пуштања у саобраћај, утврди да ли испуњавају прописане услове, у смислу одредби члана 249. новог закона, о чему Агенција за безбедност саобраћаја издаје уверење (потврду) о испуњености законом прописаних услова.

Примењујући оредбу члана 146. старог Закона, привредним друштвима Производно-трговинском друштву „БРОКЕР“ д.о.о. из Богатића, Мике Витомировића 88, и Предузећу за промет, саобраћај и услуге „ЛИДЕР АУТО“ д.о.о. из Богатића, Мике Митровића 19, су решењима Управе саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова одузета овлашћења за вршење техничког прегледа возила.

Наведена привредна друштва су Управи саобраћајне полиције Министартва унутрашњих послова поднела захтев за добијање овлашћења за вршење техничког прегледа возила, и поступак утврђивања да ли привредна друштва испуњавају прописане услове је у току.

 

GRAĐANI REPORTERI

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...

07.03.2020 Теодорова субота у Богатићу

Као онај који управља кораке своје према светлости свеће коју носи пред собом, тако и ми данас исправљајући своје кораке ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...
 
VRH