ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

14.03.2019 Предшколска установа „Слава Ковић“ Богатић добила вредну донацију

Предшколска установа „Слава Ковић“ у Богатићу једна је од 16 предшколских установа у Србији које су опремљене захваљујући донацији организације Save the children намештајем, дидактичким материјалом и рачунарском опремом.

Представнице Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Организације Save the Children посетиле су предшколску установу у Богатићу поводом промоције пројекта „Јачање социјалног укључивања – једнако и квалитетно образовање за подршку успешног развоја деце северозападног Балкана 2016-2018“.

У оквиру овог пројекта, предшколске установе чије су потребе, према процени Министарства, биле највеће, у потпуности су опремљене свим потребним средствима за рад – намештајем, дидактичким материјалима и рачунарском опремом.

Руководилац Групе за послове предшколског васпитања и образовања Министарства просвете, науке и технолошког развоја Љиљана Маролт овом приликом истакла је да ће та опрема значајно унапредити услове за квалитетно васпитање и образовање деце раног узраста у овим срединама.

Маролт је захвалила организацији Save the children и најавила да ће Министарство просвете наставити да подржава све иницијативе и пројекте усмерене ка унапређивању квалитета, доступности и праведности предшколског васпитања у Републици Србији.

Директорка Save the children за северозападни Балкан Андреа Жеравчић истакла је да постоји дугогодишња сарадња те организације и Министарства просвете како би се остварио заједнички циљ – квалитетно и доступно образовања за сву децу, а посебно за ону из рањивих група. Она је нагласила да је образовање у раном узрасту кључно за успешно укључивање у школу, развој и остваривање пуних потенцијала деце.

Представници локалне самоуправе захвалили су Министарству просвете, науке и технолошког развоја и организацији Save the Children на донацији и истакли њен значај за унапређење услова за квалитетан рад и креирање већих шанси за образовање у адекватним условима.

 

Извор: http://www.bogatic.rs/

 

GRAĐANI REPORTERI

23.03.2019 Причешће деце у Белотићу

Друге седмице Часног поста у суботу, 23. марта, на празник Светог мученика Кодрата Коринтског, у храму Светог Стефана Дечанског у ...

18.02.2019 Jovanović i Mišić na odličnom putu ka novom rekordu za AK Sprint

Ovog vikenda je u Beogradu održano Prvenstvo Srbije za mlađe juniore na kome je 5 atletičara AK "Sprint" uspelo da ...

27.01.2019 Саборовање и празнично расположење

Велики празник за српски народ у Клењу прослављен је у више него празничном расположењу. У храму Успења Пресвете Богородице окупио ...

MAGAZIN

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH