ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

19.03.2020 Од сутра у 8 часова затварање граница за путнички саобраћај

Председник Републике Србије Александар Вучић саопштио је данас на конференцији за новинаре, да ће од сутра у 8 часова бити затворена граница за путнички саобраћај. 

Вучић је, такође, рекао да ће од петка у подне бити укинут међуградски аутобуски и железнички собраћај, али се грађанима оставља могућност да путују приватним аутомобилима.

Наредних дана донећемо додатне одлуке о временском проширењу онога што неки називају полицијским часом, ми ограничењем кретања, али ћете о томе бити обавештени до викенда, рекао је председник.

Вучић је рекао да се у наредним данима очекује убрзано повећање броја заражених коронавирусом, и да ће се епидемија све теже контролисати те да ће дисциплина људи бити кључна.

Он је саопштио да је до сада оболело103 лица, од чега је у болнице смештено 55 лица, док је 6 особа у тешком стању и прикачене су на респираторе.

Очекујемо у данима и недељама који долазе, а то видимо и по реакцијама лекара, даље убразно повећавање броја заражених. Нама је Инфективна клиника у Београду готово пуна, прелазимо на KБЦ ''Драгиша Мишовић, рекао је председник Србије.

Он је прецизирао да је двоје људи пуштено кући, након што је два пута њихов тест на вирус био негативан, али са друге стране, сваког дана долази много више.

Према његовим речима болнице су све пуније, а лекари се држе јуначки, док војска и полиција веома добро обављају свој посао.

Он је додао да се очекује да још три лица буду пуштена, ако им тест и по други пут буде негативан, али да се до сутра у ово време очекује да број заражених буде можда и највећи до сада.

Број од 100 је важан, јер је у неким земљама, тај број кренуо геометријском прогресијом да се увећава, а то се тешко контролише. За нас је важно да покушамо да зауставимо, да раст не буде експоненцијалан, да траје што дуже, али да буде нижи, рекао је Вучић.

 

 

 

ИЗВОР: https://www.srbija.gov.rs/vest/452697/od-sutra-u-8-casova-zatvaranje-granica-za-putnicki-saobracaj.php

 

GRAĐANI REPORTERI

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...

07.03.2020 Теодорова субота у Богатићу

Као онај који управља кораке своје према светлости свеће коју носи пред собом, тако и ми данас исправљајући своје кораке ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...
 
VRH