ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

26.03.2020 Седма жртва коронавируса у Србији, укупно 457 заражених

Jош једна жртва Ковида-19 у Србији, укупно седам особа преминуло је од последица коронавируса. Према последњим информацијама, у Србији је потврђено укупно 457 случајева коронавируса.

16.02 – Када погледамо ове бројке, морамо бити свесни да у Србији има више вирусоноша. Ако успемо да се сви понашају како треба и да на време дијагностикујемо, онда ћемо моћи да кажемо да би крива могла да буде под контролом, додаје Тиодоровић.

15.55 – Деца, мала деца, бебе немају тежу клиничку слику, али могу да пренесу вирус. Што се тиче трудница, оне могу да оболе и имају исти ток болести. По ономе што до сада знамо, Ковид-19 нема значајно тежи ток код трудница, додаје Стевановић.

15.52 – Око 25 пацијената је тренутно на респираторима, али се здравствена стања мењају па је могуће да се тај број промени, додаје Јовановићева.

15.49 – Када је реч о узимању лекова на своју руку, докторка Јовановић каже да свако ко узима антибиотик на своју руку ризикује да када му заиста буде потребан лек неће деловати.

15.46 – Нама овог тренутка није потребан тотални карантин градова. Али ако сви не схватимо ситуацију и не будемо одговорни, доћи ћемо до тога, каже Тиодоровић.

15.37 – Деца која захтевају лечење биће смештена на педијатријском делу у болници "Драгиша Мишовић", каже Горан Стевановић, директор Инфективне клинике. Додаје да Сајам није колективни смештај, већ привремена болница.

15.34 – Ми смо размишљали о појачаним епидемиолошким мерама у Београду, Нишу и Ваљеву. Те мере не би биле негативне и дале би одређен допринос контроли, али о томе ће се мултисекторски размишљати и биће донета одлука, поручује Јовановићева.

15.29 – У Београду је потврђено 177 случајева, у Колубарском округу 42, у Нишу 40.

15.26 – Потребно је да криву што више спустимо и да тамо крајем априла и почетком маја имамо могућност да вирус можда то не може да издржи. Да ми издржимо оно што вирус неће моћи да издржи, наводи Тидоровић.

15.23 – И радно активно становништво мора да води рачуна о себи, да носи заштитну опрему и дезинфикује радни простор, додаје Тиодоровић.

15.22 – Крај ове недеље и следећа седмица биће изузетно тешке, очекујемо пораст броја умрлих и заражених. Потребно је имати гвоздену дисциплину, истиче епидемиолог Бранислав Тиодоровић.

15.15 – Директорка Института "Батут" докторка Верица Јовановић апеловала је још једном на грађане да остану у својим кућама, посебно старији суграђани и истакла да је кључ превентива како би се спречило ширење коронавируса.

15.12 – Још једна жртва коронавируса у Србији. Преминула је особа која је била хоспитализована у болници "Драгиша Мишовић".

15.04 – Још 73 случаја коронавируса у Србији, укупно 457.

14.55 – Очекује се почетак конференције на којој ће бити саопштени најновији подаци о броју заражених коронавирусом.

Од последњег извештаја, тестирани су узорци 295 особa од којих je 73 позитивнo и 222 негативнo на нови коронавирус.

У националној референтној лабораторији Института "Торлак" тестирано је укупно 1.456 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

У току ноћи преминула су два пацијента код којих је био потврђен Ковид-19. Од коронавируса у Србији преминуло укупно шест људи.

Према последњим информацијама, највише заражених је у Београду, Нишу и Ваљеву. Саветница за медије председника Србије Сузана Васиљевић изјавила да су доктори рекли да још не треба затварати та три града, а да ће та мера бити сагледана у наредна 24 сата.

Среда је била најтежи дан од почетка епидемије у Србији, пошто је потврђен 81 нови пацијент, а нажалост било је и смртног исхода.

 

Извор: www.rts.rs

 

GRAĐANI REPORTERI

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH