ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

03.08.2020 Кonstituisan nov saziv Skupštine Srbije, protest opozicije, privedeni Nogo i Radojičić-Izvor N1

Polaganjem zakletve narodnih poslanika konstituisan je novi, 12. saziv Skupštine Srbije. Predsedavajuća na konstitutivnoj sednici, najstarija poslanica Smilja Tišma, prethodno je konstatovala da je verifikaciona komisija sačinila izveštaj o sprovedenim izborima. Zasedanje se održavalo uz mere zaštite zbog koronavirusa. Predvođeni raščinjenim monahom Antonijem Davidovićem, okupljeni građani bacali su jaja i paradajz na stepenište ispred Skupštine. Privedeni bivši narodni poslanici Srđan Nogo i Zoran Radojičić.

 
16:13

Privedeni bivši poslanici Nogo i Radojičić

Bivši narodni poslanici Srđan Nogo i Zoran Radojičić privedeni su u ponedeljak zbog sumnje da su pozivali na nasilnu promenu ustavnog poretka i određeno im je zadržavanje od 48 sati, potvrdio je za N1 njihov advokat Marko Pušica.

14:02

Vukadinović: Jedini parlament u Evropi, izuzev beloruskog, koji nema opoziciju

Đorđe Vukadinović, bivši poslanik u Skupštini Srbije, izjavio je u emisiji Studio N1 Live da novi saziv parlamenta neće imati opoziciju, kao i da će u njemu biti "simuliranja pluralizma".

13:48

Monah Antonije prekinuo razgovor novinara N1 sa Marinikom Tepić

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je za N1 da je današnje konstituisanje Skupštine Srbije lice jednopartijske države koje je opozicija koja je bojkotovala izbore želele da pokaže. Razgovor nekadašnje narodne poslanice sa reporterom N1 prekinuo je, međutim, sa svojim pristalicama raščinjeni monah Antonije Davidović poručivši da ne dozvoljava "snimanje laži".

 
13:12

Obradović o Skupštini: Ogoljena diktatura, poslanici položili zakletvu Vučiću

"Danas nije imalo smisla učestvovati u rijatitiju, dobro je da se vidi kako izgleda Skupština Srbije bez opozicije, da se ogoli diktatura i da se vidi kako poslanici polažu zakletvu Vučiću", rekao je lider Dveri Boško Obradović.  

 

13:11

Radulović: Cilj Skupštine potpisivanje sporazuma sa prištinskom kvazi državom

Lider Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović izjavio je u emisiji Studio N1 Live da je "cilj poslanika u novoj Skupštini Srbije potpisivanje pravno obavezujućeg sporazuma sa prištinskom kvazi državom".

"To je sve oko čega se radi u ovoj Skupštini, to je i razlog zašto je sve ovo pripremljeno. To je i ono protiv čega se mi borimo", ustakao je Radulović.    

11:48

Završen današnji rad parlamenta

Predsednik komisije za utvrđivanje saglasnosti uverenja o izboru za narodnog poslanika i Izveštaja Republičke izborne komisije o sprovedenim izborima Aleksandar Marković saopštio je da je svih 250 uverenja saglasno sa izveštajem RIK-a i da su se stekli uslovi za potvrdjivanje mandata svim narodnim poslanicima. 

Prisutni poslanici položili su i potpisali zakletvu koja glasi: "Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti gradjanima Srbije, istini i pravdi". 

Predsedavajuća sednice, najstariji poslanik Smilja Tišma (91) rekla je da će poslanici o datumu održavanja sednice biti naknadno obavešteni. Kako je rekla, narodni poslanici sada imaju obavezu da formiraju poslaničke klubove i da tu odluku, kao i imena predsednika i zamenika predsednika poslaničkog kluba predaju na pisarnici. 

Od konstituisanja novog saziva Skupštine, počinje da teče rok od 90 dana za formiranje nove Vlade.

11:02

Posle polaganja zakletve ne očekuje se nastavak sednice

Kako javlja reporter N1 iz Skupštine, posle polaganja zakletve poslanika ne očekuje se nastavak sednice u toku dana.

Drugi deo konstitutivne sednice, kako saznajemo, biće tek sledeće nedelje. Kako su nam pojasnili poslanici iz redova naprednjaka, izbor zavisi od ukupnog političkog dogovora, ko će sve činiti vladajuću većinu i Vladu Srbije.

 

GRAĐANI REPORTERI

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH