ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

22.09.2020 Вучић за Ројтерс: Нема брзог политичког решења за КиМ

Председник Србије Александар Вучић рекао је у интервјуу за агенцију Ројтерс да споразум о економској сарадњи Београда и Приштине неће нужно убрзати и политички договор две стране.

Београд и Приштина сагласили су се да предузму кораке ка економској сарадњи, укључујући рад на заједничким инфраструктурним пројектима, у споразумима потписаним у Белој кући овог месеца, које су САД и председник Доналд Трамп назвали "пробојем" у односима две стране, подсећа агенција Ројтерс.

ВИДЕО ПРИЛОГ РТС - https://www.rts.rs/upload/storyBoxFileData/2020/09/22/17141299/Vucic-220920.mp4

Александар Вучић је споразуме описао као "велики корак у правом смеру", али и истакао да је пут до политичке нормализације и даље дугачак.

"Мислим да су такви споразуми веома важни да би се сачувао мир и да једном заувек решимо своје проблеме, да имамо јасну будућност за нашу децу", рекао је Вучић за Ројтерс.

Иако је економску сарадњу описао као "кључну" за било какве будуће политичке договоре, Вучић је рекао да то не значи да "каже да смо близу политичког решења".

Вучић будућност Србије види у уравнотеженим везама и са Истоком и са Западом, чак и ако би то значило да "повремено наљутити обе стране".

"Ако живите у малој земљи која је географски смештена на раскрсници, онда би ваша политика требало да буде одржавање мира и стабилности, било тиме што се ни са ким не препирете, што је немогуће, или да се свађате са свима подједнако", описао је сликовито Вучић положај Србије.

Поновио је да је Србија на европском путу, али да мора да живи и има пријатеље у САД, али и у Москви и у Пекингу, и да се тога не стиди.

Ројтерс је навео да је Вучић недавно ризиковао сукоб са Kремљем тиме што је одустао од војних вежби у Белорусији.

"Понекад, да бисмо заштитили своју војну неутралност, остајемо сасвим сами", рекао је у интервјуу за Ројтерс председник Србије Александар Вучић.

Извор РТС - https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/4087579/aleksandar-vucic-rojters-intervju-kosovo-i-metohija.html

 

GRAĐANI REPORTERI

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

MAGAZIN

31.08.2021 Proširene vene – problem savremenog društva: simptomi i lečenje

Proširene vene predstavljaju veoma često oboljenje krvnih sudova. U stvari, to su nepravilno proširene vene, izvijuganog oblika, čija je struktura ...

27.07.2021 5 uređaja koji će vam olakšati život

Ukoliko ste već opremili svoju kuću ili stan frižiderom, šporetom, mašinom za pranje veša i ostalom neophodnom belom tehnikom, vreme ...

23.07.2021 Rad od kuće-prednost ili opterećenje za mame?

Šta vam je važnije karijera ili porodica? Većina žena bi rekla da im je podjednako važno i jedno i drugo. ...
 
VRH