ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

28.09.2020 Састанак здравствених радника Мачванског округа у Бањи Ковиљачи

Кабинет начелника Мачванског управног округа:

Извештај са састанка у Бањи Ковиљачи, 25.септембра 2020.године

Специјална болница за рехабилитацију"Бања Ковиљача",била је домаћин састанка који је у петак 25. септембра 2020.године,са почетком у 13:00 часова  одржан на тему  функционисања здравствене заштите и рада здравствених установа Мачванског управног округа у време пандемије корона вируса, заразне болести COVID-19.Састанку су присуствовали в.д.директор Републичког фонда здравственог осигурања Проф.др Сања Радојевић Шкодрић,са члановима Кабинета,в.д. директор Филијале за Мачвански округ Јелена Павловић,шефови испостава Филијале за Мачвански округ,директори општих болница и домова здравља са подручја Управног округа,директор Апотекарске установе Лозница и заменик директора Завода за јавно здравље Шабац.Догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

На почетку састанка присутне је поздравила в.д.директор Филијале Шабац Јелена Павловић.Том приликом указала је на резултате Филијале у претходном периоду и функционисање здравствене заштите у периоду епидемије.

У  име домаћина, Специјалне болнице за рехабилитацију "Бања Ковиљача" учеснике састанка је поздравио в.д.директор Прим.мр.сци.мед др Александар Јокић,физијатар-балнеоклиматолог."Ова установа је по први пут у својој новијој историји обуставила рад и прекинула лечење пацијената ,након проглашења ванредног стања,јер је Одлуком Владе Републике Србије стављена на списак здравствених установа одређених за изолацију и опоравак болесника инфицираних корона вирусом.Уз огромне напоре обавили смо постављене задатке,озбиљношћу и пожртвованим радом свих запослених" навео је у свом обраћању др Јокић.

Историјат и рад Специјалне болнице Бања Ковиљача присутни су имали прилику да виде у документарном филму који је овом приликом приказан.

В.д.директор Републичког фонда здравственог осигурања Проф.др Сања Радојевић Шкодрић истакла је између осталог задовољство одржавањем састанка јер се у непосредном контакту са сарадницима из здравствених установа упознала са проблемима које имају у свом раду .Фонд је обезбедио довољне количине апарата,лекова медицинског материјала ,личне и заштитне опреме за потребе установа на подручју овог Управног округа.Нагласила је и да је материјални положај запослених у здравственој заштити у време пандемије у значајној мери побољшан већим платама и стимулацијама од стране Републичког фонда и Министарства здравља.

Општа болница Шабац је по речима директора др Слободана Поповића враћена у редован режим рада и све службе поново примају пацијенте упућене на специјалистичке прегледе.  

У садржаном разговору било је речи и  о сарадњи Републичког фонда за здравствено осигурање са Филијалом за Мачвански округ у време отпочињања пандемије Ковид 19 и током њеног трајања.Пружена  је велика помоћ свим локалним самоуправама овог Управног округа у обезбеђењу неопходне здравствене опреме ,како би се последице епидемије што мање одразиле на наше грађане.Реаговало се брзо и ефикасно што је утицало да се здравље становништва заштити од пошасти која је захватила не само Србију већ читаву планету.Локалне самоуправе су биле у свакодневној комуникацији како са Окружним штабом за ванредне ситуације Мачванског управног округа и командантом штаба Владаном Красавцем,тако и са одговорнима у Филијали Шабац у погледу пружања инструкција и савета за деловање у време епидемије.Сарадња ће се и убудуће наставити у погледу подршке локалним самоуправама из делокруга рада и поступања Републичког фонда здравственог осигурања.

У име Мачванског управног округа и у своје лично име све присутне је поздравио начелник Владан Красавац.Изразио је спремност да са своје стране омогући бржи проток информација и пружање неопходне помоћи локалним самоуправама према Републичком фонду, како би се посебно у време епидемије, омогућила заштита становништва и ефикасно функционисање државних  органа на подручју Управног округа.Задовољан је начином сарадње и комуникације  која постоји на релацији локална самоуправа-Републички фонд здравственог осигурања и филијала Шабац.Очекује да се у наредном периоду овакава сарадња настави и унапреди,а све у интересу свих наших грађана.

 

                                                                                              Кабинет начелника

                                                                                                Владана Красавца

 

GRAĐANI REPORTERI

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

MAGAZIN

31.08.2021 Proširene vene – problem savremenog društva: simptomi i lečenje

Proširene vene predstavljaju veoma često oboljenje krvnih sudova. U stvari, to su nepravilno proširene vene, izvijuganog oblika, čija je struktura ...

27.07.2021 5 uređaja koji će vam olakšati život

Ukoliko ste već opremili svoju kuću ili stan frižiderom, šporetom, mašinom za pranje veša i ostalom neophodnom belom tehnikom, vreme ...

23.07.2021 Rad od kuće-prednost ili opterećenje za mame?

Šta vam je važnije karijera ili porodica? Većina žena bi rekla da im je podjednako važno i jedno i drugo. ...
 
VRH