ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

27.10.2020 Извештај са састанка у Шапцу, седишту Мачванског управног округа - 27.октобра 2020.године

У циљу координације рада начелника Мачванског управног округа и јединица локалних самоуправа са подручја Управног округа, на сузбијању ширења вируса КОВИД-19, а у сврху примене Упутства које је доставила Координациона комисија за инспекцијски надзор и Радна група за координацију републичких инспекција ради примене мера за сузбијање ширења вируса Ковид-19, у уторак 27.октобра 2020.године, са почетком у 8:30 часова,одржан је састанак у Шапцу, седишту Мачванског управног округа.

Састанку су присуствовали начелник Владан Красавац, шеф Одсека за санитарни надзор, начелник Одељења републичке тржишне инспекције, координатор републичке пољопривредне инспекције, начелник Одељења републичке ветеринарске инспекције, начелник Одељења инспектората за рад, републички туристички инспектор са седиштем рада у Шапцу и начелник Одељења за инспекцијске и комунално стамбене послове Градске управе Шабац.

Начелник Мачванског управног округа упознао је присутне са садржином Упутства о методологији и координацији рада на сузбијању ширења вируса Ковид-19.

Само заједничким деловањем свих државних органа може се постићи ефекат борбе против ширења вируса Ковид-19.

У Упутству је наведено за које објекте и догађаје се врши контрола примене противепидемијских мера и који су то објекти и догађаји са становишта процене ризика одређени као високоризични.

Начелници управних округа су у обавези да у координацији са председницима општина и начелницима управа врше одабир објеката и догађаја за надзор и на основу процењеног епидемиолошког ризика сачине планове заједничких акција за сваку од локалних самоуправа на подручју Управног округа.

Руководилац организационе јединице санитарне инспекције за територију Управног округа даје сагласност на недељни план надзора, уз могућност измене у складу са тренутним епидемиолошким околностима и предлозима представника других републичких инспекција.

Руководиоцу радне групе за координацију републичких инспекција ради примене мера за сузбијање ширења вируса Ковид-19 се достављају дневни извештај о спроведеном надзору на нивоу округа, недељни извештај о спроведеном надзору за сваку јединицу локалне самоуправе и недељни извештај о спроведеном надзору на нивоу округа.

Закључено је да се одмах приступи реализацији Упутства ,како би се постигао ефекат сузбијања ширења вируса Ковид-19.

За среду 28.октобар 2020.године заказан је састанак у Градској управи града Лознице на који су позвани представници републичких инспекцијских органа који обављају послове на подручју града Лознице,градоначелник Лознице са сарадницима и представници градских инспекцијских служби града Лознице, у циљу упознавања са применом мера за сузбијање ширења Ковид-19.

 


Кабинет начелника
Владана Красавца

 

GRAĐANI REPORTERI

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH