ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

28.10.2020 РТС:Изабрана нова Влада Србије, премијерка и министри положили заклетву у Скупштини

Посланици Народне скупштине изабрали су нову Владу Србије, на чијем челу је Ана Брнабић и која има 21 ресор и два министарства без портфеља. За избор нове владе гласало је 227 народних посланика. Председник и чланови Владе положили су заклетву.

На посебној седници Скупштине Србије, за избор нове владе гласало је 227 посланика од 232 која су приступила гласању. Против је гласало пет посланика, уздржаних није било, док је одсутних било 16.

Изабрана нова Влада Србије, премијерка и министри положили заклетву у Скупштини
 

Председник и чланови Владе положили су заклетву, чиме је званично почео да им тече мандат.

"Заклињем се на оданост Републици Србији и својом чашћу обавезујем да ћу поштовати Устав и закон, да ћу дужност члана Владе вршити савесно, одговорно и предано и бити посвећен очувању Косова и Метохије унутар Републике Србије", гласи текст заклетве.

На крају посебне седнице Народне скупштине интонирана је химна Републике Србије "Боже правде".

Ана Брнабић изложила је раније данас експозе пред посланицима и истакла шест циљева нове владе: даља борба против вируса и јачање здравства, очување виталних интереса српског народа на Косову и Метохији, борба против организованог криминала, очување независности Србије, унапређење владавине права и спровођење реформи и даље економско јачање земље.

 

Нова влада има 21 министарство и два без портфеља, а више од 50 одсто чланова новог кабинета Ане Брнабић су жене. 

Бранко Ружић је изабран за првог потпредседника Владе, а за потпредседнике Бранислав НедимовићЗорана МихајловићНебојша Стефановић и Маја Гојковић.

Ружић је изабран и за министра у ресору просвете, науке и технолошког развоја, Недимовић за министра пољопривреде, шумарства и водопривреде, Михајловић ће водити рударство и енергетику, Стефановић одбрану, а Маја Гојковић је министарка културе и информисања.

Министар финансија је поново Синиша Мали, сектор привреде водиће Анђелка Атанасковић, министарство заштите животне средине Ирена Вујовић, грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић.

Сектор трговине, туризма и телекомуникација водиће Татјана Матић, правде Маја Поповић, за државну управу и локалну самоуправу биће одговорна Марија Обрадовић, а људска и мањинска права и друштвени дијалог водиће Гордана Чомић.

За министра унутрашњих послова изабран је Александар Вулин, шеф дипломатије је Никола Селаковић, европске интеграције наставља да води Јадранка Јоксимовић, сектор здравља Златибор Лончар, док ће рад, запошљавање, борачка и социјална питања бити у надлежности Дарије Кисић Тепавчевић.

Бригу о породици и демографију водиће Радомир ДмитровићВања Удовичић остаје министар спорта и омладине, а бригу о селу водиће Милан Кркобабић.

Министри без портфеља су Ненад Поповић и Новица Тончев.

Извор: РТС - https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/4129461/nova-vlada-srbije-glasanje-skupstina.html

 

GRAĐANI REPORTERI

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH