ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

11.10.2021 Саопштење начелника Мачванског управног округа

Саопштење кабинета начелника Мачванског управног округа преносимо у целости. Саопштење ни у појединостима ни у целости не одражава ставове медија Мачва Инфо. Мачва Инфо не сноси одговорност за  садржаје које добијамо од надлежних инстанци и објављујемо без цензуре, као саопштења у целости:       

Влада Републике Србије је , у складу са Одлуком Кризног штаба, донела мере 16.јуна,као и измене од 17.јуна 2021.године, са којима су све  локалне самоуправе Мачванског управног округа упознате даном доношења које се  и даље примењују.

Према подацима Кризног штаба,који се свакодневно публикују јавности   на подручју Републике Србије у порасту је број заражених,хоспитализованих,лица за прегледе у ковид амбулантама и  преминулих.Повећање новооболелих присутно је и на територији Мачванског управног округа,па се епидемиолошка ситуација погоршава.

Да би спречили даљи раст броја оболелеих  морају се свакодневно спроводити надзори и промоција вакцинације како би што пре дошли до колективног имунитета.

Координациона комисија за инспекцијски надзор упутила је хитан допис Управним окрузима  да се почев од четвртка 07.октобра до понедељка 11.октобра појача интензитет координисаних надзора републичких инспекција и комуналне инспекције /милиције,о чему су градоначелници градова,председници општина и  руководиоци инспекцијских служби одмах обавештени,како би се сачинио план надзора за продужени викенд.И даље постоји обавеза достављања извештаја о одржаним  манифестацијама са преко 500 људи.

Редовни надзори у примени епидемиолошких мера настављени су свакодневно,по утврђеној динамици.Без ограничења радног времена могу радити:апотеке (укључујући ветеринарске и пољопривредне апотеке); бензинске пумпе у обављању делатности продаје горива;      трговински, угоститељски и други објекати који врше доставу хране; ординације и лабораторије у којима се пружају медицинске и стоматолошке услуге и ветеринарске ординације и лабораторије и сл. и  све радње-објекти у области трговине на мало- трговинске и друге радње, продавнице.

Координисани инспекцијски надзори усмерени су ка објектима и делатностима које су и у овој актуелној ситуацији препознате као епидемиолошки ризици и то:  угоститељски објекти;објекти  за организовање свадби и других приватних прослава;јавни превоз;објекти за организовање спортских и рекреативних догађаја и сл.; тржни центри  и малопродајни објекти;објекти туризма,концерти.

Потребнo је обновити комуникацију  и непосредну сарадњу са надлежном полицијском управом ради ангажовања припадника МУПа, у циљу пружање подршке и безбедности у току рада свим републичким и локалним инспекторима.

Начелници управних округа и даље су у обавези да у  сарадњи са руководиоцима санитарне инспекције и руководиоцима комуналне инспекције односно милиције,  изврше усклађивање планова рада, у односу на напред наведене приоритете надзора,на начин да људски ресурси буду рационално распоређени, сходно капацитетима.

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је у свакодневнoј комуникацији са руководиоцима републичких  инспекцијских служби и инспекцијских служби локалних самоуправа са подручја Управног округа,а у  контроле су укључени сви расположиви људски и материјални ресурси.

Извештаји о спроведеним контролама свакодневно се  достављају Мачванском управном округу.

Сваки инспектор у свом инспекцијском надзору дужан је да се надзираном субјекту легитимише,чак и пре него што надзирани субјект затражи /осим у случајевима прикривене куповине /.

Од четвртка  07.октобра до понедељка 11.октобра  контролисано је 886  објеката,а у надзору је учествовало 114 инспекторa.Током надзора противепидемијских мера  инспектори су утврдили седам неправилности које се односе на ограничено  радно време, личну  заштитну  опрему  корисника,физичку  дистанцу -баријеру и корона редар.За утврђене неправилности изречене су следеће мере:један налог од 300.000 динара;један налог од 150.000 динара;пет налога од по 30.000 динара и два налога од по 5.000 динара.

Од 19.марта почео је са радом ЦЕНТАР ЗА КОВИД 19 МЕРЕ.Центар се налази на интернет адреси inspektor.gov.rs Сви заинтересовани могу поставити питања.

 

Здравствена струка упозорава да је ситуација забрињавајућа.Апелује се на грађане да поштују епидемиолошке мере и да се вакцинишу ,како би у што крећем року дошли до колективног имунитета.

 

                                                                                                   Кабинет начелника

                                                                                                    Владана Красавца

                                                                                                                 

                                                                                                                   

 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH