ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

15.11.2021 Саопштење начелника Мачванског управног округа

Саопштење кабинета начелника Мачванског управног округа преносимо у целости. Саопштење ни у појединостима ни у целости не одражава ставове медија Мачва Инфо. Мачва Инфо не сноси одговорност за садржаје које добијамо од надлежних инстанци и објављујемо без цензуре, као саопштења у целости:
 

Мере које је донела Влада Републике Србије, у складу са Одлуком Кризног штаба 16. јуна,као и измене од 17. јуна 2021. године, са којима су све локалне самоуправе Мачванског управног округа упознате даном доношења и даље примењују. Инспекцијским органима локалних самоуправа, комуналној милицији и републичким инспекцијама које су ангажоване у контролама, 23. октобра су достављени инструкција, Уредба о допуни Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19, од 22. 10. 2021.године, као и Уредба о допуни Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19, од 08. 11. 2021. године, на даљу надлежност и примену. Поред појачаних надзора који се спроводе током продуженог викенда свакодневно се врше редовни надзори. Промоција вакцинације такође је присутна и спроводи се интензивно,како би се што пре дошло до колективног имунитета.

Према подацима Кризног штаба,који се свакодневно публикују јавности на подручју Републике Србије благо се смањује број заражених и хоспитализованих лица.Забрињава број преминулих особа који је и даље велики. Међу оболелима налази се велики број лица млађе животне доби који у највећем броју нису вакцинисани. Отуда апел да је вакцинација, поред поштовања наложених мера једина сигурна заштита од вируса. У Мачванском управном округу опада број заражених лица, а у прасту је број вакцинисаних лица.

Од четвртка 11. новембра до понедељка 15.новембра појачан је интензитет координисаних надзора републичких инспекција и комуналне инспекције/ милиције, о чему су градоначелници градова,председници општина и руководиоци инспекцијских служби обавештени, како би се сачинио план надзора за продужени викенд.

У примени је и обавеза достављања извештаја о одржаним манифестацијама у локалним самоуправама са преко 500 људи.

Редовни надзори се спроводе по утврђеној динамици.Без ограничења радног времена могу радити:апотеке (укључујући ветеринарске и пољопривредне апотеке); бензинске пумпе у обављању делатности продаје горива; трговински, угоститељски и други објекати који врше доставу хране; ординације и лабораторије у којима се пружају медицинске и стоматолошке услуге и ветеринарске ординације и лабораторије и сл. и све радње-објекти у области трговине на мало- трговинске и друге радње, продавнице.

Координисани инспекцијски надзори усмерени су ка објектима и делатностима које су и у овој актуелној ситуацији препознате као епидемиолошки ризици и то: угоститељски објекти; објекти за организовање свадби и других приватних прослава; јавни превоз;објекти за организовање спортских и рекреативних догађаја и сл.; тржни центри и малопродајни објекти; објекти туризма, концерти.

Потребнo је обновити комуникацију и непосредну сарадњу са надлежном полицијском управом ради ангажовања припадника МУПа, у циљу пружање подршке и безбедности у току рада свим републичким и локалним инспекторима.

Начелници управних округа и даље су у обавези да у сарадњи са руководиоцима санитарне инспекције и руководиоцима комуналне инспекције односно милиције, изврше усклађивање планова рада, у односу на напред наведене приоритете надзора,на начин да људски ресурси буду рационално распоређени, сходно капацитетима.

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је у свакодневнoј комуникацији са руководиоцима републичких инспекцијских служби и инспекцијских служби локалних самоуправа са подручја Управног округа,а у контроле су укључени сви расположиви људски и материјални ресурси.

Извештаји о спроведеним контролама свакодневно се достављају Мачванском управном округу.
Сваки инспектор у свом инспекцијском надзору је дужан да се надзираном субјекту легитимише,чак и пре него што надзирани субјект затражи /осим у случајевима прикривене куповине /.

Од четвртка 11.новембра до понедељка 15. новембра спроведено је 1053 надзора,у којима је учествовало 82 инспектора.Током надзора противепидемијских мера инспектори су утврдили 9 неправилности које се односе на личну заштитну опрему корисника, корона редара,физичку дистанцу ( баријера),личну заштитну опрему запослених и ограничено радно време.За утврђене неправилности изречене су следеће мере:шест налога од по 150.000 динара и један налог од 5.000 динара. Изречена је и једна мера забране обављања делатности.

Од 19.марта почео је са радом ЦЕНТАР ЗА КОВИД 19 МЕРЕ. Центар се налази на интернет адреси inspektor.gov.rs Сви заинтересовани могу поставити питања.

Здравствена струка и надлежни државни органи упозоравају и апелују на грађане да поштују наложене епидемијске мере и да се вакцинишу, како би у што крећем року дошли до колективног имунитета.

Кабинет начелника
Владана Красавца

 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

MAGAZIN

31.08.2021 Proširene vene – problem savremenog društva: simptomi i lečenje

Proširene vene predstavljaju veoma često oboljenje krvnih sudova. U stvari, to su nepravilno proširene vene, izvijuganog oblika, čija je struktura ...

27.07.2021 5 uređaja koji će vam olakšati život

Ukoliko ste već opremili svoju kuću ili stan frižiderom, šporetom, mašinom za pranje veša i ostalom neophodnom belom tehnikom, vreme ...

23.07.2021 Rad od kuće-prednost ili opterećenje za mame?

Šta vam je važnije karijera ili porodica? Većina žena bi rekla da im je podjednako važno i jedno i drugo. ...
 
VRH