ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

22.11.2021 Саопштење начелника Мачванског управног округа

Саопштење кабинета начелника Мачванског управног округа преносимо у целости. Саопштење ни у појединостима ни у целости не одражава ставове медија Мачва Инфо. Мачва Инфо не сноси одговорност за садржаје које добијамо од надлежних инстанци и објављујемо без цензуре, као саопштења у целости:
 

Мере које је донела Влада Републике Србије, у складу са Одлуком Кризног штаба 16. јуна, као и измене од 17. јуна 2021. године, са којима су све локалне самоуправе Мачванског управног округа упознате даном доношења и даље примењују. Инспекцијским органима локалних самоуправа, комуналној милицији и републичким инспекцијама које су ангажоване у контролама, 23. октобра су достављени инструкција, Уредба о допуни Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19, од 22. 10. 2021. године, као и Уредба о допуни Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19, од 08. 11. 2021. године, на даљу надлежност и примену. Поред појачаних надзора који се спроводе током продуженог викенда, од четвртка до недеље, редовни надзори се врше свакодневно. Промоција вакцинације такође је присутна и спроводи се интензивно, како би се што пре дошло до колективног имунитета.

Према подацима Кризног штаба, који се свакодневно публикују јавности на подручју Републике Србије благо се смањује број заражених и хоспитализованих лица. Забрињава број преминулих особа који је и даље велики. Међу оболелима налази се велики број лица млађе животне доби који у највећем броју нису вакцинисани. Отуда апел да је вакцинација, поред поштовања наложених мера једина сигурна заштита од вируса. У Мачванском управном округу опада број заражених лица, а у прасту је број вакцинисаних лица.

Од четвртка 18. новембра до понедељка 22. новембра појачан је интензитет координисаних надзора републичких инспекција и комуналне инспекције/ милиције, о чему су градоначелници градова, председници општина и руководиоци инспекцијских служби обавештени, како би се сачинио план надзора за продужени викенд.

У примени је и обавеза достављања извештаја о одржаним манифестацијама у локалним самоуправама са преко 500 људи.

Редовни надзори се спроводе по утврђеној динамици. Без ограничења радног времена могу радити: апотеке (укључујући ветеринарске и пољопривредне апотеке); бензинске пумпе у обављању делатности продаје горива; трговински, угоститељски и други објекати који врше доставу хране; ординације и лабораторије у којима се пружају медицинске и стоматолошке услуге и ветеринарске ординације и лабораторије и сл. и све радње-објекти у области трговине на мало- трговинске и друге радње, продавнице.

Координисани инспекцијски надзори усмерени су ка објектима и делатностима које су и у овој актуелној ситуацији препознате као епидемиолошки ризици и то: угоститељски објекти; објекти за организовање свадби и других приватних прослава;јавни превоз; објекти за организовање спортских и рекреативних догађаја и сл.; тржни центри и малопродајни објекти; објекти туризма, концерти.

Потребнo је обновити комуникацију и непосредну сарадњу са надлежном полицијском управом ради ангажовања припадника МУПа, у циљу пружање подршке и безбедности у току рада свим републичким и локалним инспекторима.

Начелници управних округа и даље су у обавези да у сарадњи са руководиоцима санитарне инспекције и руководиоцима комуналне инспекције односно милиције, изврше усклађивање планова рада, у односу на напред наведене приоритете надзора,на начин да људски ресурси буду рационално распоређени, сходно капацитетима.

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је у свакодневнoј комуникацији са руководиоцима републичких инспекцијских служби и инспекцијских служби локалних самоуправа са подручја Управног округа, а у контроле су укључени сви расположиви људски и материјални ресурси.

Извештаји о спроведеним контролама свакодневно се достављају Мачванском управном округу.
Сваки инспектор у свом инспекцијском надзору је дужан да се надзираном субјекту легитимише,чак и пре него што надзирани субјект затражи /осим у случајевима прикривене куповине /.

Од четвртка 18. новембра до понедељка 22. новембра спроведено је 1.135 надзора, у којима је учествовало 99 инспектора. Инспектори су у два надзора утврдили неправилности које се односе на ограничено радно време, за које нису изречене мере.

Од 19. марта почео је са радом ЦЕНТАР ЗА КОВИД 19 МЕРЕ. Центар се налази на интернет адреси inspektor.gov.rs Сви заинтересовани могу поставити питања.

Здравствена струка и надлежни државни органи апелују на све грађане да поштују наложене епидемијске мере и да се вакцинишу, како би у што крећем року дошли до колективног имунитета.

 


Кабинет начелника
Владана Красавца

 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

MAGAZIN

31.08.2021 Proširene vene – problem savremenog društva: simptomi i lečenje

Proširene vene predstavljaju veoma često oboljenje krvnih sudova. U stvari, to su nepravilno proširene vene, izvijuganog oblika, čija je struktura ...

27.07.2021 5 uređaja koji će vam olakšati život

Ukoliko ste već opremili svoju kuću ili stan frižiderom, šporetom, mašinom za pranje veša i ostalom neophodnom belom tehnikom, vreme ...

23.07.2021 Rad od kuće-prednost ili opterećenje za mame?

Šta vam je važnije karijera ili porodica? Većina žena bi rekla da im je podjednako važno i jedno i drugo. ...
 
VRH