ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

12.01.2022 Ђоковић демантовао дезинформације у медијима - РТС

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић на друштвеним мрежама објаснио шта се све дешавало и који су разлози проблема које је имао протеклих дана са аустралијским властима. Истакао је да жели да разјасни бројне дезинформације које објављују поједини медији и објасни шта се заиста догађало.

Новак Ђоковић почео је са тренинзима на Род Лејвер арени после одлуке суда да му дозволи боравак у Аустралији, а у саопштењу је објаснио документе који се тичу његових позитивних и негативних тестова, садржај формулара за визу који су постали јавно доступни, а у медијима се појавило много конфузних информација о њима и целом случају.

 

„Желим да се огласим поводом континуираних погрешних информација о мојим активностима и присуству догађајима који су претходили мом позитивном тесту на коронавирус.

То су погрешне информације које морају да буду демантоване, посебно у интересу ублажавања забринутости јавности око мог боравка у Аустралији, као и да бих појаснио ствари које су штетне и забрињавајуће за моју породицу.

Желим да нагласим да сам се изузетно трудио да се постарам за безбедност свих, као и да се придржавам тестирања.

Присуствовао сам кошаркашкој утакмици у Београду 14. децембра после које су се појавиле информације да су бројне особе биле позитивне на коронавирус. Иако нисам имао симптоме коронавируса одрадио сам брзи антигенски тест 16. децембра, који је био негативан, а због опреза такође сам урадио и ПЦР тест истог дана.

Следећег дана сам присуствовао тениском догађају у Београду да бих уручио пехаре деци и одрадио сам брзи антигенски тест, који је био негативан.

Нисам имао симптоме, осећао сам се добро и нисам добио обавештење о позитивном ПЦР тесту до краја тог дешавања.

Наредног дана, 18. децембра, био сам у свом тениском центру у Београду да бих испунио своје обавезе према 'Л'екипу' у виду интервја и сликања. Отказао сам све остале обавезе осим интервјуа за 'Л'екип'.

Осетио сам обавезу да одрадим интервју за Л'екип јер нисам желео да изневерим новинара, али сам се постарао да држим прописану дистанцу и носио сам маску све време, осим када су ме сликали.

Иако сам отишао кући после интервјуа да бих се изоловао на неопходан период, када сада размислим, то је била грешка и прихватам да је требало да одложим ту обавезу.

Што се тиче детаља путовања, попунио их је мој пратећи тим у моје име, што сам и рекао имиграционим службеницима по доласку, а мој агент се искрено извињава за административну грешку јер је означио погрешну ставку о путовањима пре доласка у Аустралију. То је била људска грешка и дефинитивно ненамерна. Живимо у изазовним временима, у глобалној пандемији и понекад грешке могу да се десе. Данас је мој тим доставио додатне информације Влади Аустралије да би се разјаснила та ситуација.

И иако сам осетио да је важно да се појасним погрешне информације нећу износити никакве даље коментаре из поштовања према Влади Аустралије и њеним властима и тренутном процесу.

Увек је част и привилегија играти на Аустралијан Опену. Аустралијан Опен воле играчи, навијачи и заједница, не само у Викторији и Аустралији, већ широм света, и само желим да имам прилику да се борим са најбољим тенисерима на свету и играм пред једном од најбољих публика на свету", стоји у саопштењу.

Иако читав случај још није дефинитивно завршен, Новак Ђоковић је постављен за првог носиоца на првом Грен слему сезоне и почео је са тренинзима.

Жреб је заказан за четвртак, а такмичење на Аустралијан Опену почиње у понедељак.

Извор РТС - https://www.rts.rs/page/sport/ci/story/33/tenis/4661162/novak-djokovic-detalji-o-dokumentima-koronavirus-viza.html

 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH