ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

15.01.2022 Новак тражи трочлано судијско веће, суђење заказано за суботу увече

Новак Ђоковић је одрадио прелиминарно саслушање пред Савезним судом Аустралије, на којем је донета одлука да ће суђење бити одржано у суботу од 23.30 по средњеевропском времену.

01:08

Прелиминарно саслушање је завршено

Прво рочиште, тј прелиминарно саслушање је завршено. Донета је одлука да ће суђење српском тенисеру бити одржано у суботу од 23.30 по средњеевропском времену, када ће се донети одлука о боравку Новака Ђоковића у Аустралији, а самим тим и његово учешће на Аустралијан опену. 
00:43

Судија О'Калахан: Суђење у суботу у 23.30 (средњеевропско време)

Судија Дејвид Џон О'Калахан је рекао да ће одлука бити донета у суботу у 23.30 по средњеевропском времену, односно у недељу у 09.30 по локалном времену.
00:35

Новак тражи објективност, суд одредио рок за доставу документације

Судија је саопштио да Ђоковићева одбрана до суботе у 12.00 часова по локалном времену (02.00 по средњеевропском) мора да достави потребну документацију.

Рок тужиоца је субота 22.00 по локалном времену (14.00 по нашем). 

Новакова одбрана захтева да коначну одлуку донесе судијско трочлано веће, како би се омогућила објективност и непристрасност. Државни адвокат није пристао на такав захтев.

00:22

Почело је саслушање

Како преноси специјални извештач РТС-а из Мелбурна Саша Јанковић, у питању је чисто процедурално рочиште, уочи завршног рочишта које је заказано у суботу увече по нашем времену. Очекује се да судија О'Калахан потврди пренос случаја на Савезни суд.
00:01

Новак стигао у адвокатску канцеларију

Српски тенисер стигао је у канцеларију својих адвоката, одакле ће путем видео линка пратити прелиминарно саслушање код судије О'Калахана.

Гостујући у специјалној емисији на РТС-у, адвокат Блажо Недић рекао је да ће Новакови адвокати бити присутни на саслушању у Савезном суду, али немају право да износе одбрану.

14. 01. 2022. 23:41

Завршен разговор са имиграционим властима

Како преносе локални медији, Новак Ђоковић је обавио разговор са имиграционим властима, после чега је пребачен у притвор, где ће сачекати саслушање пред Савезним судом.

Саслушање ће бити одржано око 00.15 часова по средњеевропском времену. 

 

https://www.rts.rs/upload/media/2022/01/15/96251/jankovic-140122.mp4  -ВИДЕО ПРИЛОГ

 
14. 01. 2022. 23:11

Министар Хок: Ђоковић ризик за Аустралију

"Алекс Хок је признао да је Ђоковић невакцинисан ушао у земљу уз важећи медицински изузетак и да представља мали ризик да шири вирус, обзиром да је недавно прележао коронавирус", преноси аустралијски Ејџ.

Како се наводи, разлог за евентуалну депортацију српског тенисера је то што би "током две недеље могао да поремети поредак у држави, јер би присуство особе која није вакцинисана и не прати ковид протоколе, утицало на негативно расположење према обавезној вакциниацији".

Сатница вечерашњег појављивања Ђоковића пред судом

- У 22 часа по средњоевропском времену (08.00 по локалном) у канцеларији његових адвоката саслушава га имиграциона служба Аустралије. Од тог тренутка тече му и имиграциони притвор који обезбеђују два гранична полицајца која ће бити у канцеларији.

- Предвиђено је да Новак Ђоковић буде саслушан и пред Федералним судом у ноћи између петка и суботе по нашем времену (00.15) тј у суботу од 10.15 по локалном. Вођење поступка поверено је судији Џону О'Калахану.

- Предвиђено је да у канцеларији адвоката буде до 04.00 по средњеевропском, односно 14 часова по локалном времену, после чега имиграциони притвор наставља на за сада непознатој локацији.

 
Новак поново пред судом

Пред Савезним судом је да донесе коначну одлуку о учешћу Новака Ђоковића на Аустралијан опену. Данас му је опет поништена виза и морао је поново пред суд. Коначна одлука пребачена је на вишу истанцу.

Дан је почео новим одузимањем визе Новаку Ђоковићу. На овај потез одлучио се Министар за имиграције у Федералној влади Алекса Хока, који је тако искористио своје дискреционо право.

Суд није одобрио моменталну депортацију, уследила је жалба Новаковог правног тима. Потом и саслушање пред судијом Келијем, који је на крају одлучио да поступак пребаци у Савезни суд.

Судија Кели је истакао да је одлуку донео како би обезбедио брз преокрет и избегао додатне жалбе.

"Пребацивање поступка са овог на други суд квалификовано је условом да савезни суд потврди налог који бих донео.", рекао је Кели између осталог.

Вођење поступка пред Савезним судом поверено је судији Дејвиду Џону О'Калахану.

У случају да суд одлучи у његову корист, моћи ће да наступа на Аустралијан опену, али у случају да потврди одлуку Федералне владе, Новак ће морати да напусти Аустралију и прети му трогодишња забрана уласка у земљу.

Извор РТС - https://www.rts.rs/page/sport/ci/story/33/tenis/4666062/djokovic-sud-australija-viza-.html

 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH