ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

01.03.2024 САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ И МЕДИЈЕ - Синдикат Запослених Полиције

Београд

29.02.2024.године

 

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ И МЕДИЈЕ

 

                Поводом незаконитог одузимања малолетне деце Михајла, Гаврила и Рафаила Михаљице од њихове мајке Ане Михаљице , које је спровео Центар за социјални рад у Новом Саду, руководство Синдиката Запослених Полиције обавештава јавност и медије.

 

                Након, сазнања у вези напред наведеног случаја, дана 28.02.2024.године, руководство Синдиката Запослених Полиције је прикупило додатне информације и након истих хитно реаговало захтевима према :

 

  • Министарству правде
  • Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду
  • Центру за социјални рад у Новом Саду

Због напред наведеног позивамо медије којима достављамо захтеве Синдиката Запослених Полиције које смо упутили Министарству правде, Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду и центру за Социјални рад у Новом Саду, да својим извештавањем помогну да институције реагују и помогну да се  мајци Ани Михаљици врате њена малолетна деца Михајло, Гаврило и Рафаило а који су јој незаконито одузета.

Уједно позивамо све надлежне институције у Републици Србији да хитно реагују и прво мајци Ани Михаљици врате њену децу а потом против свих одговорних лица која су кршећи Устав Републике Србије, Међународне конвенције и законе, као и законе Републике Србије, покрену и спроведу одговарајући поступак због незаконитог одузимања малолетне деце Михајла, Гаврила и Рафаила од мајке Ане Михаљице.

 

Заштитимо заједно малолетне Михајла, Гаврила, Рафаила и вратимо их мајци Ани Михаљици а уједно спречимо да се овакви случајеви дешавају многим породицама широм Србије.

 

Синдикат Запослених Полиције

Заменик 

Саша Николић

 

Број: 09-02/24

Дана: 28.02.2024.године

Београд

 

-Министарству правде-

-Више јавно тужилаштво Нови Сад-

 

Захтев за спрвођење истраге

и спровођење кривичног поступка

 

Поштовани,

 

            Након добијених информација и упознавања са случајем одузимања малолетне деце Михајла, Гаврила и Рафаила Михаљице од мајке Ане Михаљице, принуђени смо да вам се обратимо, сходно Уставу Републике Србије, Међународним конвенцијама и законима, као и законима Републике Србије :

 

У вези напред наведеног случаја наводимо и преносимо вам:

 

  • Дана 16.11.2023.године од стране одговорних лица из центра за Социјални рад Нови Сад без судске одлуке и решења надлежног суда , одузета су од мајке Ане Михаљице њена малолетна деца Михајло, Гаврило и Рафаило.

 

Из напред наведеног, наводимо да су одговорни из ценрта прекршили члан. 65.ст.2 Устава Републике Србије и извршили кривична дела по члановима КЗ :

  • Чл:191 КЗ - Одузимање малолетног лица
  • Чл:134 КЗ – Отмица.
  • Чл:359 КЗ – Злоупотреба службеног положаја.
  • Чл:361 КЗ – Несавестан рад у служби.
  • Чл:137 КЗ – Злостављање и мучење.

 

Наводимо да је на жалбу Основном суду у Новом Саду од стране мајке Ане Михаљице, Основни суд у хитном поступку у року од 24 сата донео решење НПЖ 181/23 којим се прекидају мере Центра за социјални рад и налаже да Центар за социјални рад врати децу.

На предочено Решење о укидању мера за одузимање деце и продужене забране контактирања са децом , Јелена Зорић, директорка Центра за социјални рад , Владислава Крсмановић , водитељка случаја , и Маја Петровић из правне службе су уз гласни смех изјавиле да њих никакво судско Решење не обавезује.

Такође, наводимо да напред наведена малолетна лица која се налазе у сигурној кући, Центра за социјални рад остала деца злостављају, матретирају и бију, да и то чине васпитачи који поред наведеног деци забрањују да иду у купатило, ускраћују оброке , зашта постоје сведоци.

Наводимо, да је Владислава Крсмановић, водитељка случаја малолетном лицу Михајлу Михаљици одузела право на образовање, на тај начин што је својом одлуком, одлучила да Михајло не иде у школу , по нашим информацијама Михајло Михаљица више од два месеца не похађа и не иде у школу „ Жарко Зрењанин „ чији је ученик.

Такође наводимо, да по нашим информацијама педагог Центра за социјални рад Нови сад, Ивана Лазић која има обавезу да правда изостанке Михајла Михаљице то није учинила.

 

Из напред наведеног , желимо навести да за све наведено постоје докази и сведоци.

 

Надамо се да ћете наш захтев хитно размотрити, реаговати у циљу заштите Устава Републике Србије, закона , поштовања институција, виших инстанци а највише у циљу враћања малолетне деце Михајла, Гаврила и Рафаила мајци Ани Михаљици, где је по нашем мишљењу дошло до кршења закона Републике Србије према њима.

 

Унапред захвални,

 

С поштовањем,

 

 

           

 

                                             Синдикат Запослених Полиције

                                                           Председник

                                                           Дејан Ђукић

                                             

 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH