ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

14.06.2016 Ambasador Crne Gore u zvaničnoj poseti opštini Bogatić

Delegacija Ambasade Crne Gore u Beogradu, predvođena ambasadorom Branislavom Mićunovićem, bila je u zvaničnoj poseti opštini Bogatić, povodom realizacije projekta „Srbija u ritmu Evrope“. Na radnom sastanku sa rukovodstvom opštine, govorilo se o dosadašnjoj saradnji na projektu, koji se sprovodi treću godinu za redomm, kao i o mogućnostima buduće privredne saradnje. Igor Karadarević, direktor manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“ sa svojim saradnicima, predstavio je program završnog takmičenja koje će se održati u Ćupriji 19. juna.

Predsednik opštine Bogatić Nenad Beserovac, izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i predstavio komparativne prednosti ovog kraja, koje mogu biti značajne crnogorskim partnerima za uspostavljanje buduće saradnje na privrednom planu.

„Povoljan geografski položaj ravnice, prirodni resursi, blizina reka Drine i Save, mogu biti dobar osnov za unapređenje privrednog razvoja, koji nažalost nije u skladu sa potencijalima koje posedujemo. Zato su susreti sa ambasadorima u okviru projekta „Srbija u ritmu Evrope“, prilika za nove kontakte i poslovnu saradnju“, rekao je Beserovac, istakavši značaj prijateljskih odnosa dve države u ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

Crna Gora je spremna da na proevropskom putu Srbije svojim iskustvom pomogne Vladi Srbije u njenim naporima, rekao je ambasador Mićunović i dodao, da je svaki vid saradnje na tom putu poželjan za obe zemlje. Istako je i značaj projekta „Srbija u ritmu Evrope“, koji pored edukativnog i zabavnog karaktera namanjenog najmlađima, predstavlja i dobar model saradnje sa ambasadama, gradovima i opštinama.

Nakon ceremonije uručenja prigodnih poklona, ambasador Mićunović upoznao je i Anđelu Staorović, učenicu OŠ „Vuk Karadžić“ iz Badovinaca, koja će predstavljati Crnu Goru i opštinu Bogatić na završnom koncertu manifestacije u Ćupriji.

Predstavnici 20 gradova iz Srbije će 19. juna u Ćupriji učestvovati na manifestaciji "Srbija u ritmu Evrope". Svojevrsna "mini Evrovizija" održava se od 2008. godine s ciljem promovisanja mladih talenata i u skladu sa Evropskom poveljom, Belom knjigom EU o mladima i nacionalnom strategijom za mlade Srbije.

„Učesnici pevaju na jednom od jezika članica Evropske unije, iz zemalja koje podržavaju gradove iz Srbije, osim prošlogodišnjeg pobednika, ekipe iz Ćuprije. Oni će predstavljati Srbiju i pevati pesmu na srpskom. Takmičenje "Srbija u ritmu Evrope" održaće se 19. juna u Ćupriji, uz direktan prenos na  RTS-u. Jedan od ciljeva manifestacije je promocija interkulturalnosti, tolerancije i saradnje. Pobednika manifestacije 19. juna odlučiće broj glasova opština i ambasada po evrovizijskom modelu kao i broj SMS poruka gledalaca”, istakao je Igor Karadarević, direktor manifestacije “Srbija u ritmu Evrope”.

Nakon obilaska etno kompleksa „Etno park Sovljak“ i upoznavanja sa mačvanskom tradicijom i običajima, delegacije su posetile i domaćinstvo Zorana Gačića u Bogatiću. Zoran je predstavio proizvodnju u svom domaćinstvu. Uzgaja  preko 130 vrsta različitog voća, bavi se preradom na tradicionalan i prirodan način. Povod posete je predstavljanje voćarske proizvodnje ovog kraja crnogorskim privrednicima, koji su takođe bili u sastavu delegacije Ambasade Crne Gore.

N.Isaković

 
 

GRAĐANI REPORTERI

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

MAGAZIN

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...
 
VRH