ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

04.09.2015 Dani polja kukuruza u Bogatiću

Tradicionalni dani polja kukuruza i soje održani su u Bogatiću, u organizaciji Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Šabac. Na oglednim parcelama predstavljeni su hibridi domaćih semenskih kuća: Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada, Institut za kukuruz Zemun Polje  i AS hibridi. U prisustvu poljoprivrednih proizvođača iz Mačve, skup je otvorila Svetlana Zlatarić, savetodavac u PSSS Šabac.

„Ovogodišnja suša umanjiće prinos ratarskih kultura u proseku 50%, na parcelama gde nisu primenjivane sve agrotehničke mere“, istakla je Svetlana Zlatarić.

Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada, predstavio je 12 hibrida  iz 4 grupe zrenja: 300, 400, 500 i 600, među njima i nove sorte.

„Hibridi su dobro podneli sušu, naročito na oranicama Mačve, Azbukovice, Jadra i Bačke“, istakao je Mladen Ignjatović, stručni savetnik Novosadskog instituta.

"Na oglednim poljima, pored starih, predstavljene su i dve nove sorte kukuruza AS hibrida. Svi oni su dobro podneli sušu", rekao je Ivan Baštovanović, stručni savetik - AS hibridi.

Stari i novi hibridi Instituta za kukuruz Zemun Polje, dobro su se prilagodili sušnom periodu.

Poljoprivredni proizvođači imali su priliku da vide i 20 sorti soje nulte grupe Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada i tri sorte Instututa za kukuruz Zemun Polje.

Proizvođači koji su primenili sve agrotehničke mere, imaće dobar prinos, a oni koji su se uzdali u vremenske prilike, mogu očekivati znatno manji prinos, opšti je zaključak poljoprivrednih stručnjaka.

N.Isaković

Proizvodnja medijskih sadržaja “Perfect” Bogatić, po Zakonu o javnom informisanju i medijima, sufinansira se iz budžeta Opštine Bogatić, po (delimično) prihvaćenom projektu i ugovoru od 09.06.2015.do 09.03.2016.
 
 

GRAĐANI REPORTERI

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH