ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

28.10.2015 Nada Blam po iskrcavanju "Boinga" u Jagodini: "Brži i od profesionalaca"

Omladinska scena Pozorišta "Janko Veselinović" iz Bogatića, sa predstavom  "Boing Boing", učestvovala je na šestom Međunarodnom festivalu dečjih i omladinskih predstava u Jagodini. Mladi glumci ponovo su briljirali i pobrali aplauze publike u prepunoj sali Jagodinskog pozorišta.

Nakon selekcije predstava iz raznih krajeva Srbije, "Boing Boing" se našao  u konkurenciji sa predstavama pozorišta iz Smederevske Palanke, Beograda, Sremske Mitrovice i Strumice (Makedonija). U žiriju prestižnog festivala bili su: Ivan Bekjarev, pozorišni i filmski glumac, Nada Blam, prvakinja Narodnog pozorišta  i Violeta Jovanović, dekan Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini.

Nakon odigrane predstave, preovladale su  pozitivne kritike na račun režije Ivane Terzić i igre mladih glumaca iz Bogatića.

„Vi ste postigli ono što ste hteli, što se tiče brzine i prezentacije vodvilja kao žanra. To je i najveći kvalitet predstave“, istakao je Ivan Bekjarev i dodao, da u ovom ozbiljnom poduhvatu, mladi glumci ponekad upadaju jedni drugima u reč, upravo zbog brzine igranja.

 „Ovi nedostaci se vrlo lako mogu otkloniti. Generalno sam zadovoljan predstavom, koja je dinamična i puna preokreta“, zaključio je Bekjarev.

„Uživala sam u predstavi. Glumci su odlično izgradili karaktere, a režija je precizna. Tekst koji je inače „spor“, učinili ste dinamičnim i zanimljiv, čak bolje i od profesionalaca“, rekla je Nada Blam.

Ona se osvrnula i na značaj festivala za razvoj mladih glumaca i negovanje kulture pozorišne publike.

"Ovakvi festivali  nam pomažu u građenju vrednosnih principa kulture najmlađih, stvaranju novih glumaca i pozorišne publike za budućnost", istakla je Nada Blam.

“U  konkurenciji više od četrdeset omladinskih pozorišta iz zemlje i regiona, koliko ih se prijavilo za  festival, selektor Dejan Cicmilović  je odlučio da komedija Marka Kamelotija u izvođenju naših mladih glumaca, uzme učešće u ovoj značajnoj smotri dramskog stvaralaštva. U godini kada Pozorište Janko Veselinović slavi 65 godina postojanja , učešće na festivalu je još jedan dokaz kvalitetnog i kontinuiranog rada”, istakla je Ivana Terzić, profesionalna glumica i reditelj Omladinske scene Pozorišta “Janko Veselinović” u Bogatiću.

U subotu, 31. oktobra, biće dodeljene nagrade za najbolju predstavu, režiju, uloge, scenografiju i kostimografiju u dečjoj i omladinskoj konkurenciji. Festival je počeo 26. a trajaće do 31. oktobra.

 

N.Isaković

Proizvodnja medijskih sadržaja “Perfect” Bogatić, po Zakonu o javnom informisanju i medijima, sufinansira se iz budžeta Opštine Bogatić, po (delimično) prihvaćenom projektu i ugovoru od 09.06.2015.do 09.03.2016.
 
 

GRAĐANI REPORTERI

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH