ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

01.11.2016 Ekskurzija kasnila, osmaci otputovali tek trećim autobusom

Učenici Osnovne škole "Mika Mitrović" u Bogatiću, prilikom odlaska na ekskurziju u Vrnjačku Banju 30. oktobra (u nedelju), prevoz su morali da čekaju oko pet i po sati. Umesto da krenu u 7 časova, put Vrnjačke Banje krenuli su oko 12 časova i 30 minuta. Koji su razlozi kašnjenja, pitali smo direktora Osnovne škole u Bogatiću - Božidara Cmiljanovića.

"Pre nego što se deca smeste u autobus, prilikom svake ekskurzije, poštujemo ustaljenu proceduru koja nalaže da obavestimo Policijsku stanicu u Bogatiću, kako bi njihov službenik došao i ustanovio da li su ispunjeni bezbednosni uslovi, iako je ovlašćeni prevoznik "Dunavprevoz" imao obavljen tehnički pregled, koji je obavezan da uradi pet dana pred polazak autobusa na put.  Na prvom autobusu  koji je trebao da krene u 7 časova iz Bogatića, službenik je uočio neispravnost pneumatika. Drugi autobus je došao oko 10 časova, ali ni on nije mogao da prihvati putnike zbog istog problema. Treći autobus je zadovoljio bezbednosne kriterijume i učenici su konačno krenuli na ekskurziju oko 12 časova i trideset minuta", rekao je za Mačva Info Božidar Cmiljanović, direktor OŠ "Mika Mitrović" u Bogatiću.

Prevoznika "Dunavprevoz" iz Bačke Palanke, angažovala je Turistička agencija "Intertours" iz Šapca.

"Na osnovu predloga Saveta roditelja naše škole, biramo turističku agenciju sa kojom sklapamo ugovor. Sve što je bilo predviđeno u okviru plana ekskurzije je ispoštovano. Pojedini roditelji su bili nezadovoljni što su deca na čekanje autobusa izgubila oko pet i po sati, te su predložili da Agencija Intertours organizuje besplatan jednodnevni izlet za učenike. Mi ćemo svakako imati sastanak sa roditeljima u školi i razmotriti sve aspekte problema koji se pojavio", dodao je Cmiljanović.

U policijskoj stanici Bogatić, nezvanično saznajemo, da je autobus koji je bio određen za prevoz učenika poslat na vanredni tehnički pregled u "Broker" Bogatić, zbog oštećenja pneumatika na gazećem sloju. Drugi autobus koji je poslat kao zamena, takođe zbog oštećenja pneumatika nije zadovoljio bezbednosne uslove.

U ovlašćenom Tehničkom pregledu "Broker" u Bogatiću, dobili smo informaciju da autobus prevoznika "Dunavprevoz" iz Bačke Palanke, koji je bio određen za prevoz učenika, nije tehnički ispravan.

Od nadležnih u "Dunavprevozu" smo dobili odgovor da će oni ispravnost svojih vozila dokazati na višim instancama.

Agencija Intertours iz Šapca sa Osnovnom školom u Bogatiću ima dugogodišnju saradnju , u okviru koje se nisu susretali sa sličnim problemima.

"Bez obzira čija je krivica što su deca izgubila oko pet i po sati čekajući prevoz, Agencija će na neki način kompenzovati izgubljeno vreme, kroz adekvatne turističke ponude, koje će biti predložene školi i roditeljima. Naša Agencija postoji od 1990. godine i za četvrt veka postojanja na ekskurzije smo odveli na desetine hiljada dece. Za saradnike  smo uvek angažovali renomirane prevoznike", izjavila je za Mačva Info, Ljiljana Dakić, vlasnik Agencije "Intertours" iz Šapca.

I dok odrasli čekaju zvanični epilog utvrđivanja odgovornosti, jedno je sigurno, u dečijem sećanju ostaće samo uspomena na još jedno druženje sa vršnjacima.

N.Isaković

Projekat "Mačva Info" sufinansiran je iz budžeta Opštine Bogatić - "Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva".

 

 

GRAĐANI REPORTERI

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH