ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

15.11.2016 Промоција збирке песама "Онолико, колико живот вреди", најмлађе мачванске песникиње Слободанке Огњеновић

У препуној сали Општине Богатић одржана је промоција збирке песама најмлађе мачванске песникиње Слободанке Бобе Огњеновић, под називом „Онолико колико живот вреди”.

Ово је прва збирка талентоване тринаестогодишње песникиње из Црне Баре, чији издавач је Народна библиотека „Јанко Веселиновић“ Богатић.

“Колико то вреди живот у очима једне девојчице открива нам танана осећајност детета основца заљубљеног у речи, стихове и поезију. Млада песникиња песмом пише најлепше и најтужније тренутке детињства и своја најлепша осећања једноставно, искрено, како би се расло и порасло до човека”, записала је о збирци песма рецензент - Јасна Арбанас.

Промоцију је отворила директорка Народне библиотеке “Јанко Веселиновић” – Катарина Лазаревић.

Наставник младе песникиње - Стојан Аничић Оки, упутио је речи подршке и указао на значај уметничког стваралаштва младих који, како каже, храбро корачају у уметнички свет мачванских великана.

Председница Удружења писаца “Јанко Веселиновић” из Богатића – Милана Давидовић, напомиње да је основни циљ удружења пружање подршке младим ствараоцима.

“Слободанка је прави пример да млади и те како читају и пишу. Песник се не постаје, песник се рађа. Боба је рођени песник, иако млада, одликује је зрео стилски изражај”, истакла је Милана, која је младој песникињи уручила пригодне поклоне и прву чланску карту Удружења песника.

У препуној сали, међу многобројним пријатељима, родбином и поштоваоцима поезије, Слободанка је рецитовала своје песме. Програм промоције употпунио је и наступ женске певачке групе Културно уметничког друштва “Јелица” из Црне Баре.

По завршетку свечаности, млада уметница примила је топле честитке за свој првенац, а књиге са посветом даровала је посетиоцима промоције.

Н.Исаковић

Пројекат "Мачва Инфо" суфинансиран је из буџета Општине Богатић - "Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства".

 
 

GRAĐANI REPORTERI

09.10.2019 ДЕЧИЈА АТЛЕТИКА У ДЕЧИЈОЈ НЕДЕЉИ

У оквиру Дечије недеље 9. октобра Спортско удружење “Атлетика Богатић”, сарадник Одбора за веронауку Епархије шабачке, ученицима ОШ “Јован Цвијић” ...

30.09.2019 Dragan Bohnec vicešampion Srbije

U Kruševcu je prethodne subote održano Prvenstvo Srbije za mlađe pionire i na njemu je Dragan Bohnec uspeo da osvoji ...

27.09.2019 КРСТОВДАН У КЛЕЊУ

Hа празник Воздвиженија Часног Крста - Крстовдан, предвођени својим вероучитељима, ученици ОШ “Лаза К. Лазаревић” у Клењу посетили су храм ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...
 
VRH