ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

15.11.2016 Промоција збирке песама "Онолико, колико живот вреди", најмлађе мачванске песникиње Слободанке Огњеновић

У препуној сали Општине Богатић одржана је промоција збирке песама најмлађе мачванске песникиње Слободанке Бобе Огњеновић, под називом „Онолико колико живот вреди”.

Ово је прва збирка талентоване тринаестогодишње песникиње из Црне Баре, чији издавач је Народна библиотека „Јанко Веселиновић“ Богатић.

“Колико то вреди живот у очима једне девојчице открива нам танана осећајност детета основца заљубљеног у речи, стихове и поезију. Млада песникиња песмом пише најлепше и најтужније тренутке детињства и своја најлепша осећања једноставно, искрено, како би се расло и порасло до човека”, записала је о збирци песма рецензент - Јасна Арбанас.

Промоцију је отворила директорка Народне библиотеке “Јанко Веселиновић” – Катарина Лазаревић.

Наставник младе песникиње - Стојан Аничић Оки, упутио је речи подршке и указао на значај уметничког стваралаштва младих који, како каже, храбро корачају у уметнички свет мачванских великана.

Председница Удружења писаца “Јанко Веселиновић” из Богатића – Милана Давидовић, напомиње да је основни циљ удружења пружање подршке младим ствараоцима.

“Слободанка је прави пример да млади и те како читају и пишу. Песник се не постаје, песник се рађа. Боба је рођени песник, иако млада, одликује је зрео стилски изражај”, истакла је Милана, која је младој песникињи уручила пригодне поклоне и прву чланску карту Удружења песника.

У препуној сали, међу многобројним пријатељима, родбином и поштоваоцима поезије, Слободанка је рецитовала своје песме. Програм промоције употпунио је и наступ женске певачке групе Културно уметничког друштва “Јелица” из Црне Баре.

По завршетку свечаности, млада уметница примила је топле честитке за свој првенац, а књиге са посветом даровала је посетиоцима промоције.

Н.Исаковић

Пројекат "Мачва Инфо" суфинансиран је из буџета Општине Богатић - "Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства".

 
 

GRAĐANI REPORTERI

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH