ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

30.11.2016 V седница СО Богатић – престале са радом Дирекција за грађевинско земљиште и Дирекција за пољопривреду

Најзначајније тачке дневног реда пете седнице Скупштине општине Богатић биле су одлуке о покретању поступка ликвидације ЈП Дирекције за грађевинско земљиште, путеве и изградњу и престанку рада, постојања и брисања Дирекције за пољопривреду и село. Према закону о изменама и допунама Закона о буџетском систему, јавна предузећа као индиректни корисници, не могу се финансирати из буџета локалне самоуправе. Одлуке је образложио Бранко Даниловић, начелник Општинске управе Општине Богатић.

„Недовршене послове, права, обавезе и одговорности за имовину јавног предузећа и Дирекције, коју чине право својине, право коришћења на стварима у јавној својини, новчана средства и друга имовинска права преузеће оснивач, Општина Богатић“, изјавио је Даниловић.

Дужности су разрешени директори, Матија Миловановић - директор Дирекције за грађевинско земљиште, путеве и изградњу и Душан Туфегџић - директор Дирекције за пољопривреду и село, као и чланови надзорних одбора.

Преузимањем послова у надлежности обе Дирекције, Општинска управа ће путем интерног конкурса извршити и преузимање запослених радника.

„Законски основ за њихово преузимање дат је у Закону о одређивању максималног броја запослених у јавном сектору, којим се успоставља интерно тржиште рада и тиме отвара могућност да се кроз интерни јавни конкурс преузму и попуне радна места у органима и јавним службама, који су у систему локалне самоуправе. Број запослених у Општинској управи је са постојећих 102 повећан на 123“, додао је Даниловић.

Сходно покретању поступка ликвидације дирекција, усвојена је и Одлука о одређивању вршилаца комуналних делатности и Одлука о Општинској управи.

„Већина поверених послова у надлежности Дирекције за грађевинско земљиште (уређивање грађевинског земљишта, стручни послови на изградњи, одржавање јавних путева) биће поверени Општинској управи. Послови обезбеђивања јавне расвете и одржавања зелених површина биће поверени Јавном комуналном предузећу, док ће се послови урбанистичког планирања поверити предузећу регистрованом за обављање тих врста одлука. У оквиру Општинске управе образују се унутрашње организационе јединице за вршење сродних послова и Кабинет председника општине као посебна организациона јединица. Унутар основних организационих јединица образоваће се уже организационе јединице: одсеци и групе“, истакао је Даниловић.

Остале тачке дневног реда односиле су се на разрешења и именовања чланова школских одбора основних школа на подручју општине Богатић и „Мачванске средње школе“.

Н.Исаковић

Пројекат "Мачва Инфо" суфинансиран је из буџета Општине Богатић - "Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства".

 

 
 

GRAĐANI REPORTERI

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH