ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

29.12.2016 Održana VII redovna sednica SO Bogatić

Odbornici u Bogatiću zasedali su danas na VII redovnoj sednici Skupštine opštine. Na dnevnom redu našlo se dvanaest tačaka, a najznačajnija među njima bila je Odluka o budžetu opštine Bogatić za 2017. godinu, sa projekcijama  za 2018. i 2019. godinu. Samostalni savetnik za budžet i računovodstvo Opštine Bogatić, Olivera Maštrapović, iznela je odbornicima predlog ove odluke.

Usvojeni budžet opštine Bogatić iznosi  611.645.086,00 dinara, dok su budžetski rashodi 671.791.701,00 dinara. O prihodima, primanjima, rashodima i izdacima, kao i o promenama u odnosu na rebalans budžeta usvojenog na prošloj sednici,  govorio je predsednik opštine Bogatić, Nenad Beserovac. Među značajnijim izmenama našle su se stavke umanjenja poreza na zarade za 6 odsto, uvećanja naknada za zaštitu životne sredine i takse za ozakonjenje objekata. Planirano je uvećanje prihoda od prodaje nepokretnosti na teritoriji opštine, što će se realizovati i stavljanjem na prodaju kompleksa „Banja Dublje“. Predsednik je napomenuo i da su u budžetu planirana i sredstva veća od prošlogodišnjih, za potrebe zdravstvene i socijalne zaštite.

„Među kapitalnim projektima u ovom periodu našli su se potisni cevovod od crpne stanice Bogatić, do recipijenta reke Save, proširenje izvorišta, nabavka mašina i uređaja za JKP Bogatić, zatim dogradnja objekta za predškolski program u Belotiću i završetak  hale Mačvanske srednje škole. Sredstva  socijalne zaštite uvećana su u odnosu na prošlu godinu, a otvorena je posebna pozicija za lečenje obolele dece“, rekao je predsednik Beserovac.

Predlog odluke o osnivanju budžetskog fonda za poljoprivredu i ruralni razvoj opštine Bogatić usvojen je jednoglasno. Svrha osnivanja ovog budžetskog fonda je finansiranje programa, projekata i aktivnosti u oblasti unapređenja poljoprivrede, ruralnog razvoja i sveukupnog ekonomskog jačanja stanovništva na seoskom području opštine Bogatić.

Načelnik Opštinske uprave Opštine Bogatć, Branko Danilović, izneo je odbornicima predlog odluke o komunalnim taksama, kao i predlog kadrovskog plana radnih mesta u opštinskoj upravi, opštinskom Pravobranilaštvu, stručnim službama i posebnim organizacijama opštine Bogatić.

Odbornici su dali jednoglasnu podršku  programu poslovanja JKP Bogatić za 2017. godinu, kao i pravilniku o radu ovog preduzeća.

Na sednici je imenovana Komisija za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, dok je odborniku, Dragani Radovanović potvrđen mandat u SO Bogatić. Odbornici su izglasali da Aleksandar Vuković iz Klenja bude novi je član Opštinskog Veća  opštine Bogatić, dok je na sednici saopštena ostavka Marije Đurđević, predsednika opštinske izborne komisije.

 

M.Kovačević

Projekat "Mačva Info" sufinansiran je iz budžeta Opštine Bogatić - "Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva".

 
 

GRAĐANI REPORTERI

26.12.2019 Roditelji su rekli svoje: „STOP pirotehnici!“

Praznici su gotovo uvek prilika za slavlje, radost i veselje. Dobro se pije, jede, čovek je opušeniji i dopušta sebi ...

04.12.2019 ВАВЕДЕЊЕ У БОГАТИЋУ

Традиционално и ове као и претходних година на празник Ваведења Пресвете Богородице, Богородица нас је окупила на Светој Литургији у ...

01.12.2019 ПРВО ПРИЧЕШЋЕ У БОЖИЋНОМ ПОСТУ

Првог децембра, на дан светих мученика Платона, Романа и Варула, у храму Рођења Пресвете Богородице са почетком у 8 часова ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...
 
VRH