ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

29.12.2016 Održana VII redovna sednica SO Bogatić

Odbornici u Bogatiću zasedali su danas na VII redovnoj sednici Skupštine opštine. Na dnevnom redu našlo se dvanaest tačaka, a najznačajnija među njima bila je Odluka o budžetu opštine Bogatić za 2017. godinu, sa projekcijama  za 2018. i 2019. godinu. Samostalni savetnik za budžet i računovodstvo Opštine Bogatić, Olivera Maštrapović, iznela je odbornicima predlog ove odluke.

Usvojeni budžet opštine Bogatić iznosi  611.645.086,00 dinara, dok su budžetski rashodi 671.791.701,00 dinara. O prihodima, primanjima, rashodima i izdacima, kao i o promenama u odnosu na rebalans budžeta usvojenog na prošloj sednici,  govorio je predsednik opštine Bogatić, Nenad Beserovac. Među značajnijim izmenama našle su se stavke umanjenja poreza na zarade za 6 odsto, uvećanja naknada za zaštitu životne sredine i takse za ozakonjenje objekata. Planirano je uvećanje prihoda od prodaje nepokretnosti na teritoriji opštine, što će se realizovati i stavljanjem na prodaju kompleksa „Banja Dublje“. Predsednik je napomenuo i da su u budžetu planirana i sredstva veća od prošlogodišnjih, za potrebe zdravstvene i socijalne zaštite.

„Među kapitalnim projektima u ovom periodu našli su se potisni cevovod od crpne stanice Bogatić, do recipijenta reke Save, proširenje izvorišta, nabavka mašina i uređaja za JKP Bogatić, zatim dogradnja objekta za predškolski program u Belotiću i završetak  hale Mačvanske srednje škole. Sredstva  socijalne zaštite uvećana su u odnosu na prošlu godinu, a otvorena je posebna pozicija za lečenje obolele dece“, rekao je predsednik Beserovac.

Predlog odluke o osnivanju budžetskog fonda za poljoprivredu i ruralni razvoj opštine Bogatić usvojen je jednoglasno. Svrha osnivanja ovog budžetskog fonda je finansiranje programa, projekata i aktivnosti u oblasti unapređenja poljoprivrede, ruralnog razvoja i sveukupnog ekonomskog jačanja stanovništva na seoskom području opštine Bogatić.

Načelnik Opštinske uprave Opštine Bogatć, Branko Danilović, izneo je odbornicima predlog odluke o komunalnim taksama, kao i predlog kadrovskog plana radnih mesta u opštinskoj upravi, opštinskom Pravobranilaštvu, stručnim službama i posebnim organizacijama opštine Bogatić.

Odbornici su dali jednoglasnu podršku  programu poslovanja JKP Bogatić za 2017. godinu, kao i pravilniku o radu ovog preduzeća.

Na sednici je imenovana Komisija za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, dok je odborniku, Dragani Radovanović potvrđen mandat u SO Bogatić. Odbornici su izglasali da Aleksandar Vuković iz Klenja bude novi je član Opštinskog Veća  opštine Bogatić, dok je na sednici saopštena ostavka Marije Đurđević, predsednika opštinske izborne komisije.

 

M.Kovačević

Projekat "Mačva Info" sufinansiran je iz budžeta Opštine Bogatić - "Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva".

 
 

GRAĐANI REPORTERI

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH