ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

10.09.2020 Изјава председника Oпштине Богатић Милана Дамњановића поводом Дана општине

Поштовани суграђани,  представници привредног и јавног живота, y име Oпштине Богатић, у име својих најближих сарадника и у своје лично име,  честитам вам 10. септембар, Дан општине Богатић. 

Посебно истичем, да је моје данашње обраћање у великој мери одређено оним што је обележило наше животе у последњих шест месеци. Нажалост, сви смо сведоци да ова година није била ни мало лака, како за општину Богатић, тако и за нашу земљу, али и за читав свет. Десила се пошаст невиђених размера у виду коронавируса, која је из темеља затресла досадашњи, традиционални начин живота и рада. Оно што је нама у локалној самоуправи био примарни задатак је да у атипичним околностима, до сада непознатим савременом свету, уложимо максимимум напора и урадимо све што је у нашој моћи, како бисмо сачували људске животе и обезбедили релативно нормално функционисање наше заједнице. Свакодневно радећи на решавању проблема, убеђен сам да смо у великој мери и успели у тој намери.  

Због претходно наведеног, одлучио сам да данас нема места окретању уназад и анализи догађаја из прошлости, већ постоји објективна потреба да се сви заједно окренемо плановима за будућност.

Данас, на Дан општине,  за добробит  свих грађана,  позивам  Вас да заједно удружимо све расположиве снаге, знања и способности, да се сви удружимо око јединственог циља, а то је да Богатић у годинама које су пред нама, учини корак напред на пољу привредног и економског развоја, а да наши суграђани добију могућност за лепши и квалитетнији живот.

Наш је  крај  традиционално познат  по вредним  и паметним  људима.  Људима  који се не  стиде да  уче  од  других, али и људима који ће радо своје знање пренети другима. Не чувамо себично оно што имамо. У  овој  општини се одувек  много радило. Наши суграђани само траже шансу и ништа више – на нама је да је им је створимо и пружимо, а то ћемо и да урадимо! Без обзира на неповољне и тешке прилике, општина Богатић мора поново да постане  једно велико градилиште, где се реализују значајни пројекти. Јасно нам је да нема другог начина и пута, бар нама, који смо преузели одговорност у руковођењу општином Богатић.

У наредном периоду, значајна пажња биће усмерена ка инфраструктурним пројектима и неопходним активностима за развој општине Богатић:

1.Превасходно, наставак радова на изградњи секундарне канализационе мреже за насељено место Богатић - О значају и неопходности ове инвестиције по сам развој општине Богатић и свих њених грађана, непотребно је трошити речи. Вишедеценијски недосањани сан и услов свих услова за привлачење инвеститора и отварање нових радних места.

2.Радови на водоводној мрежи – да вас подсетим да само центар Богатића, односно сама варошица је прикључена на водовод (око 2100 домаћинстава), док остале Месне заједние нису. Општина Богатић има проблеме са пијаћом водом и њеним квалитетом јер су изразито повишене количине нитрата.

3.Проглашење општине Богатић бањским местом – с обзиром на чињеницу да наша општина располаже огромним природним богатствима, посебно из геотермалних извора енергије и располаже одличним природним и тржишним потенцијалом за велике инвестиције у овој области, неопходно је предузимање одлучних корака у том правцу. Тренутно имамо потенцијалне инвеститоре који су заинтересовани за улагање свог капитала у изградњу спа центра, хотела, базена и сличних садржаја на нашој територији.

4.Довођење инвеститора и отварање фабрике и упошљавање младих људи -  Наш крај је окренут пољопривредној производњи. Отварање фабрика за прераду воћа, сушара, дестилерија, које би запослиле наше људе, умногоме би променила на боље целокупно стање наше средине, при томе, улила би се нова нада и реална могућност нашим суграђанима за вођење просперитетнијег животa.

5.Радови на реконструкцији путне мреже и уређењу јавних површина у свим Месним заједницама са наше територије остаје и даље у врху приоритета.

6.Реконструкција и изградња установа предшколског и школског васпитања, показана пажња и брига о најмлађима су препознати као неопходност и нешто због чега, ми носиоци јавних функција, имамо посебну обавезу и одговорност.

7.Организација бројних културних и туристичко - спортских манифестација, како би на тај начин додатно испромовисали нашу општину оплемењујући је таквим садржајима.

Лично сам, а верујем и сви ви, изузетно поносан што смо део овог географског подручја,  обележеног богатом историјом и слободарском традицијом. Богатић има почасно место на мапи Србије и ми морамо оправдати часно име које су за нас извојевали наши преци.

Верујем да ћемо и у овим тешким временима, сви заједно, имати довољно снаге, енергије и ентузијазма, да наш Богатић направимо онаквим каквим га сви ми и заслужујемо.
 
ДРАГИ ПРИЈАТЕЉИ, СРЕЋАН ВАМ ДАН ОПШТИНЕ БОГАТИЋ! ЖИВЕЛИ!

 

Председник Општине Богатић, Милан Дамњановић

 

Извор: www.bogatic.rs

 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

MAGAZIN

31.08.2021 Proširene vene – problem savremenog društva: simptomi i lečenje

Proširene vene predstavljaju veoma često oboljenje krvnih sudova. U stvari, to su nepravilno proširene vene, izvijuganog oblika, čija je struktura ...

27.07.2021 5 uređaja koji će vam olakšati život

Ukoliko ste već opremili svoju kuću ili stan frižiderom, šporetom, mašinom za pranje veša i ostalom neophodnom belom tehnikom, vreme ...

23.07.2021 Rad od kuće-prednost ili opterećenje za mame?

Šta vam je važnije karijera ili porodica? Većina žena bi rekla da im je podjednako važno i jedno i drugo. ...
 
VRH