ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

26.12.2020 Folklorašima uručena priznanja - Plakete Saveza amatera Srbije pripale amaterskom pozorištu i Đidu

Prigodnom svečanošću večeras su u Domu omladine obeleženi jubileji u Kulturno-obrazovnom centru Bogatić, 70 godina dramskog amaterizma i mačvanskog teatra, kao i sedam decenija KUD-a “Janko Veselinović”, čiji je naslednik FA “Đido”, koji pod ovim imenom deluje punih četvrt veka. Pored ovih značajnih godišnjica, folklornim izvođačima iz Bogatića uručena su i  pojedinačna priznanja za stalnost u  prvom izvođačkom ansamblu, koji se svake dodeljuju na tradicionalnom godišnjem koncertu.

Pozdravnu reč prisutnima su uputili v.d. direktora Kulturno-obrazovnog centra Bogatić, Snežana Janjić  i umetnički rukovodilac ansambla, Miloš Simić, koji su potom, poštujući sve epidemiološke mere, izvođačima podeljenim u nekoliko manjih grupa, uručili priznanja i prigodne poklone.

Diplomom za pet godina stalnosti u prvom ansamblu nagrađeni su Dajana Stojanović, Tamara Jeftić, Stefan Radovanović, Vladan Stanković, Marko Šaponja, Milica Nedeljković i član Narodnog orkestra Vladimir Borović. Plakete povodom decenije stalnosti dobili su Valentina Pavlović i Dušan Gospavić, a specijalna priznanja za doprinos u razvoju srpske izvorne narodne pesme i negovanja u folklornom ansamblu, pripala su Ani Ković i Mini Đukić.

Povelje za 15 godina stalnosti u prvom izvođačkom ansamblu uručene su Marku Jašiću, Dejanu Milinkoviću i Dragici Matić, a najviše priznanje, za 20 godina stalnosti dodeljeno je Braniši Odžiću.

Od daleke 1950.godine kroz KUD “Janko Veselinović”, a potom i FA “Đido” prošle su mnoge generacije, pa su na ovom događaju dodeljena i specijalna priznanja Radu Đonliću, Slobodanu Bobanu Puziću i Vladanu Beriću, koji su nastupali u oba ansambla.

Priznanje povodom 20 godina umetničkog rada i dve decenije umetničkog rukovođenja Folklornim ansamblom “Đido”uručeno je Milošu Simiću, a specijalno priznanje pripalo je Dragomiru Grujiću i najstarijem članu Narodnog orkestra, Miloradu Mići Mutavdžiću.

Direktorka KOC-a, Snežana Janjić, pročitala je pismo Saveza amatera Srbije, krovne organizacije amatera republičkog karaktera, koji je nagradio  i odao priznanje ansamblima i pojedincima koji su doprineli razvoju sveukupnog amaterizma u svom kraju, kao i u Republici Srbiji. Povodom 70 godina postojanja  i rada diploma su pripale pozorištu “Janko Veselinović”, kao i FA “Đido”, povodom 25 godina delovanja pod ovim imenom. Takođe, Savez je doneo odluku da dodeli dva visoka priznanja, zlatne plakete pojedincima, Branislavu Koviću, povodom 35 godina uspešnog delovanja u pozorištu i doprinos u razvoju pozorišnog amaterizma u Srbiji i Milošu Simiću, za 20 godina umetničkog rukovođenja ansamblom i doprinos razvoju folklornog amaterizma u Srbiji.

Dan ranije na istom mestu dodeljena su i priznanja za pet i deset godina stalnosti u dečijem i pripremnom ansamblu, a diplome su ponela 24 mlada člana FA “Đido”.

Nakon čestitki nagrađenima, okupljeni na skupu poželeli su svima dobro zdravlje i uspeh, uz nadu da će se trenutna situacija što pre okončati, kako bi se vratili u salu za probe i na scenu, gde se najlepše osećaju.

 
 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

MAGAZIN

12.03.2022 Народно позориште:Одржана прва премијера драме Синише Kовачевића „Године врана“

Прва од две премијере представе „Године врана“, по тексту и у режији Синише Kовачевића, која се дешава током окупације и ...

03.05.2021 Књига „Слика једног краја“ Радомира Поповића и Бранислава Станковића - Историја Мачве кроз фотографије

Из штампе је недавно изашла књига „Слике једног краја“, историчара Радомира Поповића и Бранислава Станковића. У овом несвакидашњем издању аутори ...

14.02.2021 Драган Петровић Драги: Сцена је уточиште, духовни мир, љубав!

Поникао у расаднику талената на сцени аматерског позоришта у Богатићу, након четири године марљивог рада и труда, овог пролећа, основне ...
 
VRH