ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Vesti

14.09.2015 Rekonstrukcija crkve u Klenju

U Klenju je održano nedeljno liturgijsko okupljanje Crkvenog odbora, sveštenstva, donatora, majstora i predstavnika lokalne samouprave.

Radovi na rekonstrukciji Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Klenju, koji su započeti u maju ove godine, uspešno se realizuju. Zbog vremenskih neprilika prošle godine, došlo je do urušavanja fasade i prodora vlage u unutrašnjost hrama. Crkva u Klenju podignuta je 1935. godine, a osveštana 1936. godine. Radovi na rekonstrukciji  biće završeni 2016. godine, kada se obeležava 80 godina od osveštenja crkve. Veliki broj meštana pružio je pomoć u novcu i svakodnevnom angažovanju u izvođenju radova na hramu.

“Zahvaljujući lokalnoj samoupravi, donatorima i meštanima, hram Uspenja Presvete Bogorodice poprimiće nov izgled i biti ponos sela. Uz Božiju pomoć, u njemu ćemo se okupljati mi i naši potomci, u zdravlju i sreći”, rekao je  Stanko Trivunović, starešina crkve u Klenju.

Veliko zalaganje Dragana Popovića,vlasnika kompanije DPS Klas Group i svih članova porodice Popović, pokrenulo je meštane sela. DPS Klas Group obezbedila je sredstva za fresko-pisanje i kompletno unutrašnje uređenje. Oni su do sada uplatili 2.100.000 dinara, a do završetka radova izdvojiće još oko tri miliona dinara. Unutrašnjost crkve oslikavaju akademski slikari Sonja i Boban Almežan. Vrednost ukupnih radova je oko deset miliona dinara.

„DPS Klas Group pomagala je izgradnju mnogih hramova u Mačvi. Prepoznali smo napore našeg sveštenika, Crkvenog odbora, meštana i pomogli rekonstrukciju našeg hrama“, rekao je Dragan Popović, vlasnik DPS Klas Group iz Klenja.

Za sanaciju hrama, Crkvena opština Klenje konkurisala je za sredstva Opštine Bogatić i dobila 500.000 dinara. Prvobitno je bilo planirano renoviranje spoljašnjosti crkve sa fasadom.

 

“Opština Bogatić izdvojila je iz budžeta za 2015. godinu, 4.800.000 dinara za obnovu verskih objekata. Zadovoljstvo mi je što su opredeljena opštinska sredstva za rekonstrukciju crkve u Klenju, bila inicijalna kapisla, za ovaj veliki posao, koji pomažu donatori i meštani”, rekao je Nenad Beserovac, predsednik Opštine Bogatić i najavio izgradnju crkve Brvnare u Sovljaku.

“Rešeni su svi imovinsko-pravni odnosi, više ne postoje prepreke za izgradnju crkve i u Sovljaku, jedinoj MZ u opštini, koja nema bogomolju”, istakao je Beserovac.

 

D.Ostojić

Proizvodnja medijskih sadržaja “Perfect” Bogatić, po Zakonu o javnom informisanju i medijima, sufinansira se iz budžeta Opštine Bogatić, po (delimično) prihvaćenom projektu i ugovoru od 09.06.2015.do 09.03.2016.
 
 

GRAĐANI REPORTERI

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...

07.03.2020 Теодорова субота у Богатићу

Као онај који управља кораке своје према светлости свеће коју носи пред собом, тако и ми данас исправљајући своје кораке ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...
 
VRH