ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

07.01.2019 Kruna i Kockar pobednici Božićnih konjičkih trka u Bogatiću

Tradiciju dugu skoro četvrt veka Mačvani, ali i ljubitelji konjičkog sporta iz okruženja, ispoštovali su i ove godine za praznik rođenja Isusa Hrista, na hipodromu u Bogatiću. Ledeni dan obojen snežnim pejzažem nije sprečio više od dve hiljade posetilaca da isprate galopsku i trku u sulkama, koje su se našle na programu Božićnih trka u organizaciji KK „Mačvanin“ i Turističke organizacije opštine Bogatić.

Pre nego što su grla iskočila iz start mašine, posetiocima je služeno kuvano vino, a najmlađi su, kako današnji praznik nalaže, lomili česnicu. Najsrećnije ruke bio je Ognjen Dejanić, koji je izvukao zlatnik.

Zbog odustajanja grla Kejptaun, Armina i Tores dve galopske trke su spojene u jednu. Po isplaniranom rasporedu, prvo je startovala galopska trka „Božić“, u kojoj se nadmetalo šest galopera. Nakon trijumfa na Novogodišnjim konjičkim trkama u Šapcu, prvog dana ove godine, grlo Kruna, iz štale Dabić, sa Lazarevićem u sedlu, ponovo je prvo projurilo kroz cilj. Drugi je bio Marakeš, Saše Kostadinovića, treći Orao Trlić, a četvrta Sabrina Sarina. Pobednički pehar uručio je Darko Mašić, direktor TOOB.

Četiri prekaljena sulkaša startovalo je u drugoj trci „Sveti Stefan“. U okršaju starih znanaca pobedu je i ove godine odneo Kockar, Rajka Uglješića, sa vozačem Ličaninom, koji je iza sebe ostavio Topaza, Brane Sarića. Princ Krivajski je treći prošao kroz cilj, a za njim i  Frenki, sa Zoranom Vasićem u sulkama. Predsednik KK „Mačvanin“, Dragan Ružić, uručio je pobednički pehar najboljem sulkašu.

Nagradni fond 24.tradicionalnih Božićnih trka iznosio je 100.000 dinara.

Prema verovanjima, ono što radite za Božić to će vam ići od ruke cele godine, pa organizatori navode da sa nestrpljenjem očekuju prvi trkački dan na hipodromu u Bogatiću.

 

 

M.K

 
 

GRAĐANI REPORTERI

29.11.2018 Дечија атлетика у ОШ Лаза К Лазаревић

У фискултурној сали ОШ "Лаза К. Лазаревић'', ученицима од првог до четвртог разреда, одржана је демонстрација атлетских дисциплина у оквиру ...

24.11.2018 СЛАВА ХРАМА У БЕЛОТИЋУ

Све што смо научили и чему смо се посвећивали на пољу духовности, веронауке и молитве, свој врхунац је доживело у ...

16.10.2018 POZDRAV IZ MOLDAVIJE - Piše Teodora Milanković

Srbijo moja, evo me na  „vrhu sveta“, na mestu gde Sunce spava i gde se čuje kako gromovi dišu... U ...

MAGAZIN

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH