ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

14.06.2021 Polaganje za pojaseve i zvanja karatista KK Mačva

Najmlađi karatisti pokazali su zavidan nivo znanja i poznavanje karate veština na današnjem polaganju za pojaseve i zvanja u organizaciji Karate kluba “Mačva” Bogatić.  Na događaju su uručene i zahvalnice pojedincima iz Mačve, koji su, kako ističu organizatori, doprineli jačanju karate sporta u ovom kraju.

“Karate klub “Mačva” Bogatić postoji od 1978.godine, a karate sport u Mačvu doneo je Milan Perić, koga je obučavao majstor Tomislav Kojić, koji je začetnik ovog sporta u celom našem okrugu. Karate klub iz Bogatića iznedrio je mnogo talenata i takmičara koji su beležili velike uspehe, među kojima je i nekoliko svetskih i evropskih prvaka u svim kategorijama i uzrastima. Sigurno imamo sa čime da se ponosimo. Trenutno brojimo oko četrdeset članova,  a trener Milan Perić i ja radimo na tome da privučemo još veći broj dece, da ih povučemo sa ulice, da se pronađu ovde na tatamima i praktikuju sport koji, pored fizičkih, jača i mentalne sposobnosti”, rekao je Željko Gajić, trener KK “Mačva” Bogatić.

Majstor karatea, profesor Tomislav Kojić, poželeo je mladim karatistima sreću i naglasio koliki je značaj ovog sporta u svim uzratima.

“Poručio bih roditeljima koji su doveli decu ovde da su ih doveli na pravo mesto, jer treniraju jedan izuzetan sport, koji nosi brojne koristi, a između ostalog ispravlja i deformitete, naročito kičmenog stuba i stopala. Vama kandidatima želim sreću i poručujem da se ne plašite, mi smo ovde da vrednujemo vaš rad i trud. Postoji izreka koja kaže “Nije važno što je put trnovit, važno je da smo mi obuveni”. Zapamtite da vas vaši treneri obuvaju i spremaju za taj trnoviti životni put koji je pred vama. Ja imam 73 godine i već devet godina sam najstariji aktivni takmičar na svetu. Ovo ne govorim da bih se pohvalio, već da  istaknem koliko dugo možete da trajete u ovom sportu”, dodao je Tomislav Kojić.

 

 

 

 

 
“STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE ORGANA KOJI JE DODELIO SREDSTVA“ Projekat  “Zdravi stilovi života” sufinansiran je iz budžeta Opštine Bogatić u 2021. godini.
 
 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...
 
VRH