ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

08.08.2021 Četvrti trkački dan u Bogatiću - Andjelika osvojila Mačvanski Derby

U pet nadmetanja na travnatoj stazi hipodroma u Bogatiću četvrtog trkačkog dana snage su odmerili galoperi na distancama od 1300 do 2000 metara. Uzbuđenja nije manjkalo od samog starta, a ovaj galopski sastanak obeležio je Mačvanski Derby, kao trka dana.

“Memorijal Bogdana Boce Terzića” otvorio je današnja nadmetanja, a u dvogodačkom okršaju na 1300 metara galopiralo je osam grla. U maniru “sigurno” pobedu je odnela Ankara, Miloša Adamovića, sa aspirantom Ljubomirovićem u sedlu (1:22). Drugi je bio Impressive Boy, Duška Đurasovića, treća Magdalena, Stefana i Nenada Uglješića, a četvrti Trump Trlić. Vlasnku pobedničkog grla pehar je uručio Vladimir Terzić, sin Bogdana Boce Terzića. Tokom trke sa kobile Bela Sreća pao je džokej Marko Stajčić, ali nije zadobio povrede.

Drugi je na programu bio “Memorijal Branka Kokorovića”, na distanci od 1400 metara, gde je snage odmerilo deset trogodih i starijih grla. Prva je kroz cilj silovito prošla Grace Kelly, Teodore Arsenić, i džokej Darko Ljubomirović (1:28,5) i za pet dužina za sobom ostavila drugoplasiranog Kalipsa i Aleksandra Šašića. Treći je bio Valentin, Saše Markovića, a četvrta Semiramis, KK "Ivanović". Gordana Kokorović, kćerka Branka Kokorovića, uručila je pehar vlasniku pobedničkog grla.

Pre puštanja ove trke, tokom probnog galopa desila se još jedna nezgoda, kada je sa grla Šakal Semberski pao džokej Rizvan Sakić. Ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja Bogatić intervenisala je na stazi i povređenog džokeja, koji je ovom prilikom  zadobio povredu ključne kosti, prevezla dalje na preglede u Opštu bolnicu Šabac. Šakala Semberskog niko nije uspeo da zaustavi na stazi, pa je potom probio zaštitnu ogradu i uputio se ulicom Pavla Orlovića. Brzo su intervenisali stručni ljudi sa hipodroma, te su za kratko vreme preplašenog konja uhvatili i zbrinuli.

Nadmetanje “Mačvanski harambaša”, kategorije IV, na stazi dugoj  1400 metara okupilo je sedam četvorogodih i starijih grla. U maniru “borba”, za pola dužine konjskog tela  trijumfovao je Magisztrat, braće Škrijelj, i tako upisao drugu pobedu na stazi u Bogatiću ove sezone (1:27). Drugi je kroz cilj prošao Jerry Beast, Jovane i Katarine Milošević, koji je za dužinu i po ostavio trećeplasiranog grla Atocha, štale Milić, a četvrti New Big Hope, braće Gospavić. Pobednički pehar braći Škrijelj uručio je Goran Jezdimirović, šef Hitne pomoći Doma zdravlja Bogatić.

U okršaju dana, listed trci “Mačvanski Derby” galopiralo je sedam trogodaca na stazi od 2000 metara, koji su okupljenim ljubiteljima konjičkog sporta priredili pravu poslasticu. U završnom pravcu bespoštedno su se borili Andjelika, Stolen Time i Varenna Storm i tim redosledom i prošli kroz cilj. Aspirant Ljubomirović još jednom je bio u sedlu najuspešnijeg grla i sa Andjelikom doneo trijumf vlasniku Dženanu Šabotiću (2:06,8). Za tri dužine konjskog tela druga je bila Stolen Time, KK “Šendeković”, na trećem mestu se našla Varenna Storm, Aleksandra i Ane Ružić, a četvrti Eiskonig, Štale Stanarević. Predsednik KK “Mačvanin”, Dragan Ružić, uručio je pobednički pehar i prekrivač namenjen pobedniku Mačvanskog derbija 2021.

Četvorogoda i starija grla zatvorila su današnja nadmetanja na distanci od 2000 metara u trci “Hajdučke večeri”. Najuspešniji u ovom uzbudljivom okršaju bili su Nasrani i Aleksandar Šašić (2:03,8), iza koga su za dužinu i po ostali El Naseri sa Sašom Glogovcem, potom za vrat iza  Show Noverre i Milan Konkolj, pa za dve i po dužine četvrtoplasirani Mutahaffez i Ljubomirović. Milinko Erdevički, član Upravnog odbora KK “Mačvanin”, uručio je pehar braći Hadžić, za trijumf grla Nasrani.

Peti trkački dan na hipodromu u Bogatiću zakazan je za nedelju, 12.septembar, kada će na programu biti Trka Opštine Bogatić.

 
 

GRAĐANI REPORTERI

19.10.2021 Реаговањe суграђанина Стојана Ђаковића на поједине садржаје које смо објављивали на нашем порталу

Поштујући Закон о јавном информисању и Kодекс новинара објављујемо у целости допис Стојана Ђаковића, достављен нашој редакцији, а који се ...

22.03.2021 Sprinterima AK Sprint vicešampionska titula na Zimskom kupu

Juče je, po veoma hladnom vremenu, održan Zimski kup Srbije u bacačkim disciplinama na kojem je učešće uzelo 10 takmičara Ak Sprint. ...

30.10.2020 Промоција правилне исхране за предшколце у Дубљу

Ова недеља је посвећена здравој исхрани деце. Предшколске групе у Дубљу су организовале предавање медициске сестре из локалне амбуланте, која ...

MAGAZIN

31.08.2021 Proširene vene – problem savremenog društva: simptomi i lečenje

Proširene vene predstavljaju veoma često oboljenje krvnih sudova. U stvari, to su nepravilno proširene vene, izvijuganog oblika, čija je struktura ...

27.07.2021 5 uređaja koji će vam olakšati život

Ukoliko ste već opremili svoju kuću ili stan frižiderom, šporetom, mašinom za pranje veša i ostalom neophodnom belom tehnikom, vreme ...

23.07.2021 Rad od kuće-prednost ili opterećenje za mame?

Šta vam je važnije karijera ili porodica? Većina žena bi rekla da im je podjednako važno i jedno i drugo. ...
 
VRH