ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

28.04.2016 Izložba radova likovnog konkursa”Radost Vaskrsa”

Povodom obeležavanja tri godine postojanja, Školica crtanja i slikanja „Svetlost“ pri KOC-u organizovala je izložbu radova svojih polaznika sa likovnog konkursa “Radost Vaskrsa”. Likovnost predškolaca, učenika osnovnih škola opštine Bogatić i polaznika školice prikazana je večeras u Svečanoj sali opštine Bogatić.

Likovno veče otvoreno je recitacijom i glumom najmlađih učesnika predškolske grupe Bogatić sa vaspitačima Lidijom Simeunović i Ljiljanom Berić.

Od nesigurnih, isprekidanih linija nepravilnih oblika, kroz dosta pitanja, radoznalosti i savladavanja veština stiglo se do realizacije radova koji su se večeras mogli videti. Deca u njima nisu samo ispoljila talenat, već i rad, trud, želju, ljubav i maštu. Ove godine predškolci i osnovci su se takmičili kroz grupni rad na velikom formatu da bi se podstakla međusobna komunikacija učenika da kroz zajednički dogovor grade celinu.

“Odlučili smo da treću godinu rada obeležimo godišnjom izložbom učenika Školice slikanja”Svetlost”, koji se predstavljaju crtežima, slikama i maketama brodova ali i izložbom radova sa nagradnog likovnog konkursa “Radost Vaskrsa”, koji je bio raspisan za osnovne škole opštine Bogatić, kao i za decu PU “Slava Ković”. Za razliku od prethodnih, ove godine su imali zadatak da rešenje donesu na većem formatu u formi grupnog rada uz dozvoljene tehnike”, rekla je Dragana Ercegovčević, koordinator Školice crtanja i slikanja”Svetlost”.

 Za razliku od prošlogodišnje izložbe kada je glavna tema bila crtež, ova izložba je bila bazirana na portretima i figurama, a od tehnika je korišćena tempera, suva pastela, drvene boje i flomasteri na foto-papiru.

Prva nagrada u kategoriji predškolaca pripala je predškolskoj grupi Dublje, sa vaspitačima  Ksenijom Ivanković i Marijanom Lemajić. Druga nagrada pripala je trećoj pripremnoj predškolskoj grupi Bogatić, a vaspitač je Danijela Budimirović. Treća nagrada dodeljena je predškolskoj grupi Bogatić sa vaspitačima Lidijom Simeunović i Ljiljanom Berić.

U kategoriji osnovaca prvu nagradu osvojila je OŠ “Janko Veselinović” iz Crne Bare i učenici: Duška  Vučković, Danijela Radovanović, Teodora Teodorović, Anđela Jurišić i Teodora Dragićević.

 Druga nagrada pripala je OŠ”Nikola Tesla” iz Dublja i učenicima: Anici Pavić, Kristini Lj.Spasojević, Mariji Knežević i Milici Srdanović.

Treća nagrada odlazi u OŠ”Laza K.Lazarević” iz Klenja, učenicima: Sanji Zorbić, Milici Novaković, Andrei Grujić, Tamari Petrović, Dejani Vukašinović, Milici Ostojić, Milici Teodorović, Veljku Đurkoviću, Urošu Vojinoviću i Tamari Kuzmanović.

Specijalna nagrada za najkreativniji rad odlazi u OŠ”Vuk Karadžić” iz Badovinaca , učenicima: Milici Krsmanić, Branki Paunić, Nataliji Marković i Jeleni Maksimović.

Za tri godine postojanja kroz školicu je prošlo više od sedamdesetoro dece sa različitim slikarskim temama i tehnikama učeći ne samo da crtaju, slikaju i vajaju već i da se druže sa likovnim umetnicima kroz posete likovnim kolonijama.

D.Ostojić

 
 

GRAĐANI REPORTERI

13.04.2020 Zdrav čovek je slobodan čovek

Piše: Psiholog Olivera Petrović Ušli smo u novu radnu nedelju iz vikenda koji smo proveli u krugu svog porodičnog okruženja. Dok ...

14.03.2020 Корона вирус Вера и Поверење - Пише вероучитељ Данијел Стокановић

Последњих неколико дана налазимо се у периоду искушења насталим корона вирусом. Велика паника проузрокована страхом за лично здравље и живот ...

12.03.2020 ВЕЛИКИ УСПЕХ ДЕЦЕ БЕЛОТИЋА

У оквиру пројекта Министарства просвете и спорта “Покренимо нашу децу” и Aqua Vivе, на конкурсу на ком је учествовао велики ...

MAGAZIN

31.05.2019 Светски дан без дуванa

Сваке године, 31. маја, Светска здравствена организација (СЗО) и њени партнери широм света обележавају Светски дан без дувана. Кампања има за ...

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH