ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

26.09.2017 Svečano otvorena fabrika Yazaki u Šapcu

U Šapcu je danas svečano otvorena fabrika za proizvodnju kablovskih setova za kamione Dajmler, japanske kompanije ''Yazaki''. Trenutno jedna od najvećih grinfild investicija u Srbiji prostire se na oko 30.000 kvadratnih metara i u njoj sada radi oko 500 radnika. Investicija je vredna oko 25 miliona evra.

Otvaranju fabrike prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik „Yazaki“ korporacije Šinđi Yazaki, gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović, ministar privrede, Goran Knežević, ambasador Japana u Srbiji, Đuići Takahara, kao i predstavnici „Yazaki Europe“ i „Daimler Trucks“, Bo Inge Anderson i Ingo Etišer.

Predsednik Srbije naveo je da je Srbija uspela da u krizno vreme dovede strane investitore. On je dodao da je ovo veliki dan za Šabac, Mačvu i našu zemlju i da je zadovoljan što smo u konkurenciji nekoliko drugih zemalja uspeli da dovedemo tako veliku korporaciju da kod nas radi i investira.

“Država je dala 10,1 milion evra i spremna je da da novac i za druge fabrike koje bi "Yazaki" ovde otvorio, ne samo u Šapcu već i bilo kom drugom mestu u Srbiji. Posebna vrednost u slučaju ove fabrike je "spoj Japanaca i Nemaca", a kud ćete bolje od toga. Radnicima poručujem da ovde predstavljaju sebe i svoje porodice, ali i Srbiju, pa ih molim da to opravdaju tako što će biti vredni, a država će nastaviti da dovodi investitore”, izjavio je Aleksandar Vučić.

Gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović, naveo je da je japanskia kompanija s razlogom, kao najpouzdanijeg partnera, izabrala baš Šabac za izgradnju svoje fabrike.

"Nikada nismo lagali naše investitore, niti im govorili da je sve moguće i da će sve ići lako. Šabac je mesto u kom se razgovara sa privrednicima, mesto u kom se razume biznis. Danas smo broj jedan u Srbiji po brzini kojom se izdaju građevinske i upotrebne dozvole. Očekujemo još velikih i važnih investicija u Šapcu", rekao je Zelenović.

Predsednik kompanije, Šinđi Yazaki, upoznao je prisutne sa istorijom  kompanije i politikom „Yazaki“-ja, koja podrazumeva punu posvećenost održivom, bezbednom i ekološki prihvatljivom poslovanju.

“Čast je biti ovde, ispred jednog od najvećih svetskih dobavljača električnih sistema i elektronskih instrumenata za auto industriju. Trudićemo se da i u budućnosti zadržimo ovu poziciju. Mi smo orjentisani da učinak svog poslovanja podelimo sa zajednicama u kojima radimo i stvaramo.  Očekuje nas prosperitetna budućnost u ovoj fabrici i gradu. Zahvaljujem  'Dajmleru' i svima vama”, poručio je Šinđi Yazaki.

Ingo Etišer kao predstavnik  najvećeg  proizvođača kamiona na svetu naveo je da je svedok napretka Yazakija i Srbije.

“Ova kompanija ima veliku šansu da stvori nove poslovne prilike za budućnost. Yazaki će preneti proizvodnju žičanih pojaseva u Srbiju za našu fabriku ‘Mercedes‘ u Nemačkoj, u kojoj se godišnje proizvede oko 100.000 kamiona”, dodao je Etišer.

NJ.E. Đuići Takahara, ambasador Japana u Srbiji, rekao je da je siguran da će ova investicija doprineti srpskoj privredi i otvaranju novih radnih mesta.

“Plan je da se ovde uposli  1.700 ljudi do 2019. godine. “Yazaki‘ je otvorio proizvodnu mrežu širom sveta, pridajemo veliki značaj čvrstim vezama i nameravamo da podržimo unapređenje radne sredine ali i sistem obrazovanja u Šapcu”, izjavio je ambasador Japana.

U fabričkom krugu, nakon svečanog otvaranja, zvaničnici su posadili šest stabla japanske trešnje.

M.K., P.P.

 
 

GRAĐANI REPORTERI

06.06.2018 Сунца нашег неба: Зоран Станојчић

Мачва је онај комад земље „између зеленог Цера и зелених вода Дрине и Саве“(А.Г.Матош) – осликана и опевана, обасјана сунцем ...

11.04.2018 Идемо у Добрава Горицу по наше снове - пише Теодора Миланковић

Једанаести април. Јутро. Некоме уобичајено као свако  друго. За мене НЕ. Вечерас  крећемо у Пољску на  КОХАИ КУП Европе.  Добрава ...

10.04.2018 Grnović vicešampion Srbije

Za vikend je u Sremskoj Mitrovici održano Zimsko prvenstvo Srbije u bacanjima za seniore i mlađe juniore na kome je ...

MAGAZIN

29.03.2018 Srce mačvanske pesnikinje

„Kad nas ljubav dodirne svi postajemo pesnici“ rekao je davno Platon. Ljubav u svim oblicima i veličinama okružuje ljude, a ...

17.02.2018 Na planeti trenutno živi 7.602.606.458 stanovnika

Podaci sa sajta www.worldometers.info  pokazuju da je, 17.februara 2018.godine, u 14.55 časova, svetska populacija brojala  7.602.606.458 stanovnika. Brojke se menjaju ...

29.12.2017 МОЈА ЗАХВАЛНОСТ - Пише Теодора Миланковић

Има дана у животу када поседујете снагу којом можете да полетите  високо, далеко изнад облака, кад могу да вас понесу  ...
 
VRH