ImpresumUslovi korišćenjaMarketingKontakt

Video prilozi

28.06.2018 Nagrađeni najušpešniji učenici, nastavnici, profesori u našoj opštini

U Svečanoj sali SO Bogatić dodeljena su priznanja najuspešnijim učenicima osnovnih škola i Mačvanske srednje škole, kao i njihovim nastavnicima, profesorima, mentorima.

Za diplome, knjige i novčane nagrade, iz opštinskog budžeta izdvojeno je oko milion dinara.

Svečani skup otvorila je Branka Cmiljanović, rukovodilac  Odeljenja za opštu upravu, zajedničke poslove i društvene delatnosti“, istakavši da učenici iz naše opštine nastavljaju da nižu izuzetne uspehe na republičkim takmičenjima, što je potvrda kvalitetnog rada učenika i prosvetnih radnika u školama.

Prisutnima  se obratio i predsednik Opštine Bogatić, Nenad Beserovac.

„Opština Bogatić svake godine izdvaja  sredstva za sve vidove pomoći učenicima i studentima, sigurno da nije lako roditeljima školovati decu, ali najisplativija investicija u budućnost je upravo ulaganje u decu i u njihovo znanje “, rekao je u svom obraćanju Beserovac, koji je učenicima poželeo uspeh u daljem školovanju.

Za uspehe postignute na svim nivoima takmičenja, najboljim učenicima profesorima i mentorima nagrade su uručili, Nenad Beserovac predsednik Opštine Bogatić, Siniša Puzić- zamenik predsednika Opštine, Miroslav Dabić- predsednik SO Bogatić i Dušanka Kovačević- Savetnik za obrazovanje, kulturu, sport i javno informisanje u odeljenju za opštu upravu, zajedničke poslove i društvene delatnosti.

Za novčane nagrade izdvojeno je 794 000,00 dinara. Nosioci “Vukove diplome”, njih pedeset četvoro dobili su po 6.000 dinara, 7 učenika ponelo je laskavu titulu „đak generacije”  i njima je dodeljeno po 10 000 dinara, a 30 učenika učesnika na republičkim takmičenjima nagrađeno je sa po 5 000, dinara, kao i 16 njihovih mentora, koji su takođe dobili po 5 000 dinara. Za učenike  sa plasmanom na republičkom takmičenju, za njih 9, kao i za 8 njihovih mentora izdvojeno je po 10 000 dinara.

Đaci generacije su: Teodora Drezgić - OŠ “Nikola Tesla” Dublje, Kristina Kuzmanović- OŠ” Laza K Lazarević Klenje, Marko Sinđić - OŠ “Cvetin Brkić” Glušci, Slobodanka Ognjenović - OŠ “Janko Veselinović” Crna Bara, Natalija Marković - OŠ “Vuk Karadžić” Badovinci, Nina Ostojić - OŠ “Mika Mitrović Bogatić i Tamara Drezgić “Mačvanska srednja škola” - Bogatić.

 

 

 

 

 

D. O

 
 

GRAĐANI REPORTERI

18.02.2019 Jovanović i Mišić na odličnom putu ka novom rekordu za AK Sprint

Ovog vikenda je u Beogradu održano Prvenstvo Srbije za mlađe juniore na kome je 5 atletičara AK "Sprint" uspelo da ...

27.01.2019 Саборовање и празнично расположење

Велики празник за српски народ у Клењу прослављен је у више него празничном расположењу. У храму Успења Пресвете Богородице окупио ...

29.11.2018 Дечија атлетика у ОШ Лаза К Лазаревић

У фискултурној сали ОШ "Лаза К. Лазаревић'', ученицима од првог до четвртог разреда, одржана је демонстрација атлетских дисциплина у оквиру ...

MAGAZIN

19.11.2018 Света тајна Јелеосвећења служена у Kлењу

Болује ли ко међу вама? Нека дозове презвитере црквене, и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име ...

14.11.2018 Зашто окрећемо главу-Витез Кo- ја?

Na прометном месту, пред седмогодишњом ћерком која вриштећи моли млађу особу да јој због мизерних разлога не бије оца, поново је изостала реакција ...

11.11.2018 Cvet simbol-Natalijina ramonda

Dan primirja  obeležava se nošenjem posebnog simbola, amblema. On se sastoji od cveta Natalijina ramonda koji raste na istoku Srbije, ...
 
VRH